Tort cu fructe de padure si crema de ciocolata

Postat de Dya in Torturi
29 Apr 2016 | 11161 vizualizari
Tort cu fructe de padure si crema de ciocolata

"Retete de Pasti"

Ingrediente

Pentru blat ne sunt necesare:

  • 3 ouă mari
  • o ceşcuţă cu lapte
  • o ceşcuţă cu ulei
  • 2 ceşcuţe cu zahăr
  • 4 ceşcuţe cu faină
  • sucul şi coaja de la o portocală
  • coaja rasă de lămâie
  • 2 linguriţe cu praf de copt

Pentru cremă ne sunt necesare:

  • 500 ml frişcă lichidă
  • 300 g ciocolată cu lapte
  • O păstaie de vanilie
  • Opţional: 50 g unt (85% grăsime)

Pentru însiropat ne sunt necesare:

  • 200 ml apă plată
  • 4 linguri cu zahăr
  • Sucul si coaja unei portocale
  • 100 gr fructe de pădure

Pentru ornat ne sunt necesare: 200 g ciocolată neagră de calitate

Mod de preparare

Pentru blat procedăm astfel:

Mixăm ouăle împreună cu zaharul până ce obţinem o compoziţie cremoasă. Încorporăm, rând pe rând, uleiul, laptele şi făina împreună cu praful de copt. Presarăm coaja de portocala şi de lămâie si adaugăm sucul de portocală. Omogenizăm compoziţia şi o turnăm într-o tavă de copt unsă cu unt sau ulei.

Pentru cremă procedăm astfel:

Punem frişca lichidă, într-un vas, la foc mic. Cand ajunge la punctul de fierbere, adaugăm ciocolata ruptă în bucăţi mici.

Amestecăm uşor cu o spatulă până se topeşte complet.

Încorporăm untul si dăm vasul la rece pentru cateva ore.

Mixăm apoi câteva minute. Se va obţine o cremă fină, densă.

Pentru sirop procedăm astfel:

Fierbem apa cu zahărul, până ce acesta din urmă se topeşte complet. Adaugăm fructele de pădure, coaja de portocală şi sucul acesteia. Continuăm fierberea încă 3-4 minute, după care se lasă la răcit.

Pentru ansamblare:

După răcirea completă, se taie blatul în trei părţi egale. Se aşază pe un platou primul blat. Se însiropează si se adaugă o parte din cremă si fructele de pădure uniform, procedându-se la fel cu următoarele două blaturi. Tortul se îmbracă în crema rămasă şi se ornează cu fâşii de ciocolată şi fructe de pădure. (Pentru decor: Ciocolata se topeşte, se întinde fâşii pe o folie şi apoi se ruleaza în jurul tortului.).

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe de padure si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort inimioara

Postat de Adele

Desert tort inimioara

Se pregătește blatul, de preferat este să aveți o tava in formă de inimă, eu cum nu am găsit am pregătit blatul in tava pătrată și cu ajutorul unei sagome de carton am decupat forma de...

Citeste continuarea

Desert tort cu piscoturi, iaurt si fructe de padure

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu piscoturi, iaurt si fructe de padure

Fructele de padure le puneti intr-o sita si le decongelati. Le rasturnati intr-o cratita, puneti si jumatate din siropul scurs si zaharul. Transferati cratita pe foc, amestecati, lasati sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.04.2016, 08:21
mmmm......cum arataaaaaa!
la 29.04.2016, 08:29
Superb!
la 29.04.2016, 08:31
minunat si delicios!
la 29.04.2016, 08:32
Ulalaaaaaa .... de expozitie
la 29.04.2016, 08:43
Frumos

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking