Reteta de tort de Sf.Gheorghe

Postat de Constelatialeu in Torturi
22 Apr 2023 | 5289 vizualizari
Reteta de tort de Sf.Gheorghe

La multi ani, finu ! La multi ani, nasu ! La multi ani tuturor sarbatoritilor de Sf. Gheorghe ! Pentru Reteta de tort de Sf.Gheorghe sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, zahar, faina, nuca, ciocolata.

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de tort de Sf.Gheorghe
  • Blat forma silicon 26 cm
  • 10 oua medii
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri nuca prajita si macinata
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri pline cu faina
  • un praf de sare
  • Sirop
  • peltea de mere si pere diluata cu apa
  • Crema de unt cu fondant
  • 300 g unt cu 82% grasime
  • 300 g fondant alb
  • Crema de ciocolata neagra Callebaut 54,5% cacao
  • 350 g ciocolata neagra Callebaut
  • 350 g smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • Sos de zmeura
  • zmeura congelata cu 2-3 lingurite de zahar
  • Pt. decor
  • ciocolata neagra topita

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de tort de Sf.Gheorghe

Blat : Am separat albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile le-am frecat cu uleiul cca 2 min, apoi am incorporat galbenusurile in bezea, amestecand cu miscari lente de jos in sus. La final am incorporat faina si nuca macinata, amestecand tot cu miscari lente de jos in sus. Am uns forma de silicon cu ulei si am pus compozitia in forma. Am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 40 min sau pana se desprinde de marginea formei si trece testul scobitorii. Am lasat blatul sa se raceasca bine pana a doua zi.

Sirop : N-am vrut sa fac un sirop clasic asa ca am luat borcanul cu peltea, am pus cateva lingurite intr-o cana si am diluat cu apa, gata siropul.

Sos de zmeura : Zmeura congelata impreuna cu zaharul le-am pus intr-o craticioara si le-am pus la fiert, sa dea in 2-3 clocote, apoi am lasat sa se raceasca.

Crema de unt cu fondant : Untul la temperatura camerei l-am mixat bine pana a devenit spumos. Separat am pus pe baie de abur fondantul sa se incalzeasca. Apoi am luat cate putin fondant ( l-am lasat cateva minute sa se tempereze, sa nu fie foarte fierbinte si sa topeasca untul) si l-am incorporat in untul moale, am procedat asa pana am terminat tot fondantul de incorporat. Am lasat crema sa stea la temperatura camerei.

Crema de ciocolata neagra : Am facut-o seara cand am facut si blatu, ca sa stea la frigider peste noapte. Intr-un castron de inox am pus ciocolata si smantana pentru frisca, am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida, smantana nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Am lasat cca 30 min sa se mai raceasca crema, apoi am bagat castronul la frigider pana a doua zi. A doua zi am scos din frigider si am mixat cateva min pana am obtinut o crema spumoasa.

Asamblare : Blatul racit bine l-am sectionat in 3 parti, am asezat prima parte pe un platou si am insiropat bine, am asezat crema de unt in centru si am intins-o intr-un cerc, pe langa cercul de crema de unt am facut un cerc de sos de zmeura, apoi am intins crema de ciocolata si am asezat a doua parte de blat pe care am insiropat-o bine. Peste blat am pus in mijloc crema de cicolata negra si am intins un cerc, in jurul cercului am intins sos de zmeura si apoi crema de unt, peste care am pus ultimul blat insiropat. Am imbracat tortul cu crema de ciocolata, am decorat cu crema de unt si ciocolata topita.

Vezi si reteta de Tort Amandina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tort de Sf.Gheorghe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert tort cu alune de padure si fluturi

Postat de ancutsa

Desert tort cu alune de padure si fluturi

  Pentru blat: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, apoi apa şi uleiul. Se adaugă şi făina şi praful de copt,...

Citeste continuarea

Tort racoros cu frisca si fructe

Postat de timea

Tort racoros cu frisca si fructe

Folosim o tava rotunda mica 17-20 cm. Pe fundul tavii punem hartie de copt, apoi de jur imprejur si pe fundul tavii asezam piscoturi insiropate in sucul de la coptotul de pere.  Punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.04.2023, 21:11
La multi ani !! Tortul este wow
la 23.04.2023, 08:25
La multi ani! Ce fain sade el acolo in iarba....
la 23.04.2023, 08:56
La multi ani! Minunat tortuletul!
la 23.04.2023, 19:54
Dai o felie de tort?
la 25.04.2023, 10:22

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking