Reteta de tort Irina cu crema de afine de padure

Postat de Constelatialeu in Torturi
17 Sep 2022 | 1222 vizualizari
Reteta de tort Irina cu crema de afine de padure

Astazi va impartasim reteta de tort Irina cu crema de afine de padure. Am folosit ca si ingrediente principale: oua, nuca, faina, ciocolata, gem afine. A iesit un deliciu! Din categoria cadouri dulci, sa crape scarbele alea de calorii. La multi ani, Irina !

Ingrediente

  • Iata care sunt ingredientele pentru Reteta de tort Irina cu crema de afine de padure
  • Blat 22 cm
  • 300 g albus de ou
  • 300 g zahar
  • 180 g nuca prajita si macinata
  • 120 g nuca prajita si taiata grosier
  • 100 g faina
  • un praf de sare
  • Crema cu ciocolata si gem de afine de padure
  • 500 g gem afine de padure
  • 500 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • 3 galbenusuri
  • 200 g ciocolata cu aroma de migdale
  • 15 g gelatina + 100 ml apa rece
  • Decor
  • ciocolata topita

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de tort Irina cu crema de afine de padure:

Blat ; Albusurile le-am scos de la congelator si le-am lasat sa se dezghete, le-am pus intr-un castron de inox, am presarat un praf de sare si le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. Am adaugat zaharul, putin cate putin si am mixat pana am obtinut o bezea ferma. Am cernut faina peste bezea, am pus si nuca macinata si taiata grosier, apoi am amestecat cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat forma de tort cu hartie de copt, am pus compozitia in forma si am dat-o la cuptorul preincalzit la 180 grade, am facut testul scobitorii dupa aproximativ 30-35 min. Am scos forma din cuptor si am lasat blatul sa se raceasca bine, apoi l-am sectionat in 3 parti.

Crema; Mai intai am batut bine smantana pentru frisca, apoi am pus la hidratat gelatina in apa rece. In vasul robotului am pus gemul de afine, galbenusurile si ciocolata, am pornit robotul cateva min. Am transferat amestecul intr-un castron de inox, castron ce l-am pus pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am luat castronul d epe baia de abur, am incorporat gelatina si am lasat sa scada temperatura sub 30 grade, apoi am incorporat frisca batuta.

Asamblare ; Am folosit inelul in care am copt blatul, l-am asezat pe un platou, in interiorul inelului am pus folie alimentara in asa fel incat sa fie imbracati si peretii, apoi am asezat pe marginea peretilor si o folie acetat. Am pus baza prima parte de blat, am turnat o parte de crema, apoi am bagat la congelator pentru 20 min. Dupa 20 am scos forma de la congelator, am asezat peste crema intarita partial a doua sectiune de blat, am turnat o parte de crema si am bagat din nou la congelator pentru 20 min. Dupa ce au trecut cele 20 min am scos forma de la congelator am asezat si ultima sectiune de blat si restul de crema. Am bagat tortul la congelator pentru 3 ore. Dupa 3 ore am scos tortul de la congelator, l-am scos din forma, l-am asezat pe un platou si l-am ornat cu ciocolata topita, apoi l-am bagat la frigider pana a doua zi cand urma sa-l fac cadou.

Vezi si reteta de Tort cu namelaka de mure si ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tort Irina cu crema de afine de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Retete similare

Tort cu fructe din compot - reteta cu nr. 600

Postat de merisor67

Tort cu fructe din compot - reteta cu nr. 600

Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri si presaram cate putina sare peste ele. Mixam albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie. Trebuie sa obtinem o bezea...

Citeste continuarea

Tort Chanel No 5

Postat de Ela68

Tort Chanel No 5

1. Caramelizam cele 5 linguri de zahar avand grija sa nu se arda sa devina amarui. Rotim cratita astfel incat zaharul sa se prelinga pe pereti si lasam la racit. 2. Mixam albusurile cu un praf...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.09.2022, 04:13
la 19.09.2022, 08:49
Ce bunătate ai pregătit! La mulți ani sărbătoritei!
la 19.09.2022, 18:21
la 20.09.2022, 10:26
Super!
la 22.09.2022, 10:59
Delicios!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking