Reteta de tort Irina cu crema de afine de padure

Postat de Constelatialeu in Torturi
17 Sep 2022 | 6223 vizualizari
Reteta de tort Irina cu crema de afine de padure

Astazi va impartasim reteta de tort Irina cu crema de afine de padure. Am folosit ca si ingrediente principale: oua, nuca, faina, ciocolata, gem afine. A iesit un deliciu! Din categoria cadouri dulci, sa crape scarbele alea de calorii. La multi ani, Irina !

Ingrediente

  • Iata care sunt ingredientele pentru Reteta de tort Irina cu crema de afine de padure
  • Blat 22 cm
  • 300 g albus de ou
  • 300 g zahar
  • 180 g nuca prajita si macinata
  • 120 g nuca prajita si taiata grosier
  • 100 g faina
  • un praf de sare
  • Crema cu ciocolata si gem de afine de padure
  • 500 g gem afine de padure
  • 500 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • 3 galbenusuri
  • 200 g ciocolata cu aroma de migdale
  • 15 g gelatina + 100 ml apa rece
  • Decor
  • ciocolata topita

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de tort Irina cu crema de afine de padure:

Blat ; Albusurile le-am scos de la congelator si le-am lasat sa se dezghete, le-am pus intr-un castron de inox, am presarat un praf de sare si le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. Am adaugat zaharul, putin cate putin si am mixat pana am obtinut o bezea ferma. Am cernut faina peste bezea, am pus si nuca macinata si taiata grosier, apoi am amestecat cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat forma de tort cu hartie de copt, am pus compozitia in forma si am dat-o la cuptorul preincalzit la 180 grade, am facut testul scobitorii dupa aproximativ 30-35 min. Am scos forma din cuptor si am lasat blatul sa se raceasca bine, apoi l-am sectionat in 3 parti.

Crema; Mai intai am batut bine smantana pentru frisca, apoi am pus la hidratat gelatina in apa rece. In vasul robotului am pus gemul de afine, galbenusurile si ciocolata, am pornit robotul cateva min. Am transferat amestecul intr-un castron de inox, castron ce l-am pus pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am luat castronul d epe baia de abur, am incorporat gelatina si am lasat sa scada temperatura sub 30 grade, apoi am incorporat frisca batuta.

Asamblare ; Am folosit inelul in care am copt blatul, l-am asezat pe un platou, in interiorul inelului am pus folie alimentara in asa fel incat sa fie imbracati si peretii, apoi am asezat pe marginea peretilor si o folie acetat. Am pus baza prima parte de blat, am turnat o parte de crema, apoi am bagat la congelator pentru 20 min. Dupa 20 am scos forma de la congelator, am asezat peste crema intarita partial a doua sectiune de blat, am turnat o parte de crema si am bagat din nou la congelator pentru 20 min. Dupa ce au trecut cele 20 min am scos forma de la congelator am asezat si ultima sectiune de blat si restul de crema. Am bagat tortul la congelator pentru 3 ore. Dupa 3 ore am scos tortul de la congelator, l-am scos din forma, l-am asezat pe un platou si l-am ornat cu ciocolata topita, apoi l-am bagat la frigider pana a doua zi cand urma sa-l fac cadou.

Vezi si reteta de Tort cu namelaka de mure si ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tort Irina cu crema de afine de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu namelaka de ciocolata si jeleu de zmeura

Postat de oanapl

Desert tort cu namelaka de ciocolata si jeleu de zmeura

Crema namelaka, se pregătește cu cel puțin 12 ore înainte de a asambla tortul, deoarece trebuie să stea la frigider. Se hidratează gelatina granule în 75g de apă rece, apoi se...

Citeste continuarea

Tort „Fantezie în roz”

Postat de simonacallas

Tort „Fantezie în roz”

1. Baza torturilor: Mai întâi am preparat siropul, fierbând toate ingredientele la foc mic timp de circa 20 minute. Am lăsat să se răcească şi m-am ocupat de blat, pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.09.2022, 04:13
la 19.09.2022, 08:49
Ce bunătate ai pregătit! La mulți ani sărbătoritei!
la 19.09.2022, 18:21
la 20.09.2022, 10:26
Super!
la 22.09.2022, 10:59
Delicios!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking