Ingrediente
Ingrediente Reteta de turte la tigaie, asa cum facea bunica
- 600 g faina
- 7 g drojdie uscata
- 1 lingura zahar
- 1/2 lingurita sare
- 50 ml ulei de masline
- 250 ml lapte
Mod de preparare
Preparare Reteta de turte la tigaie, asa cum facea bunica
Se cerne faina intr-un vas
Se amesteca drojdia uscata cu zaharul si se adauga peste faina.
se amesteca din nou, totul.
Se incalzeste laptele.
Se face o adancitura la mijocul fainii si se toarna treptat laptele cald, alternativ cu uleiul, amestecandu-se cu faina de pe margini.
Se framanta un aluat nu foarte tare, care se lasa la dospit timp de 30 de minute, la loc cald si acoperit cu stergare de bucatarie.
Dupa acest interval, se presara sarea peste aluat si se framanta din nou, apoi se imparte in 8 bucati, care se lasa din nou sa isi mareasca volumul.
Se intind apoi in foi subtiri de forma rotunda si se coc in tigaia incinsa, intorcandu-le de pe o parte pe cealalta pana se rumenesc bine.
Se servesc atat calde cat si reci, sunt bune oricum.
Bunica mea facea si Scovergi de post cu cartofi si Scoruse
De reteta de Biscuiti de la Bunica nici nu mai zic! O facea in fiecare sambata!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de turte la tigaie, asa cum facea bunica" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|