Paine MARGARETA

Postat de nilgun in Piine
16 Sep 2013 | 9663 vizualizari
Paine MARGARETA

Ingrediente

  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 1 lingura de zahar
  • 350 ml. apa calduta
  • 500 gr. faina alba
  • 1-2 lingurite de sare
  • ulei de masline- cat sa ne ungem pe maini cand formam chiflele
  • 1 galbenus de ou

Mod de preparare

Intr-un castron punem drojdia cu zaharul si o lingura de apa calduta. Amestecam energic si lasam deoparte vreo 10 minute.

Intr-un castron punem  faina . Se toarna peste faina amestecul de drojdie, se toarna apa calduta si se amesteca cu o lingura de lemn. 

Se muta aluatul pe blatul de lucru si se framanta bine cu ambele maini timp de 10 minute. Se lasa la crescut aproximativ o ora.  Apoi impartim aluatul in 8 parti egale ungandu-ne mainile cu ulei de masline.

Modelam fiecare parte, asezam in forma rotunda in forma de floare astfel- punem in mijloc o chifla, apoi pe margine restul de chifle formate. Daca la inceput era loc intre chifle, lasam sa creasca si in tava si vom observa ca se formeaza o floare frumoasa, unindu-se toate petalele sa zicem asa. Se unge cu un galbenus de ou.

Se de la cuptor pentru aproximativ 30 minute.

Se scoate, se acopera cu un prosop si apoi e buna de servit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine MARGARETA" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pâine margaretă

Postat de ionix

Pâine margaretă

  Incepem prin a amesteca apa cu laptele. Jumatate din cantitatea rezultata se amesteca cu zaharul si e toarna peste drojdie, asta este maiaua. Peste maia se presara o mana cu faina si...

Citeste continuarea

Paine Margareta

Postat de diana_k

Paine Margareta

Pentru inceput am cernut faina, obligatoriu!! Cu 2 linguri de ulei am uns bine cuva masinii de paine. Am pus faina si taratea, apoi sarea intr-un colt, zaharul cu drojdia in alt colt. Am pornit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.09.2013, 21:56
Ce frumos arata !
la 16.09.2013, 21:56
multumesc
la 16.09.2013, 21:59
Ce frumos arată! Bravo, Nilgun!
la 16.09.2013, 22:00
multumesc Padre
la 16.09.2013, 22:02
vreau si eu!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking