Painea de casa...este cea mai buna!!!

Postat de Angelica in Piine
2 Oct 2013 | 8771 vizualizari
Painea de casa...este cea mai buna!!!

Eu zic ca nu ne ia mult timp sa ne facem noi o paine sanatoasa si muuuult mai gustoasa decat cea din magazin.Voi ce ziceti, asa-i ca ne punem toti pe treaba si facem o paine de casa? S-aveti spor...a mea e deja framantata:-)!!!

Ingrediente

  • -500 gr. faina alba
  • -25 gr. drojdie proaspata
  • -1 lingura zahar
  • -250 ml apa calda
  • -½ lingurita sare
  • -50 ml. ulei

Mod de preparare

1. Punem faina cernuta intr-un vas mare.

2. Facem in mijloc o adancitura si turnam in ea drojdia dizolvata cu zaharul si cu putina apa calduta.

3. Cu o furculita, amestecam foarte usor cu putina faina si facem maiaua.Lasam sa stea putin la dospit,apoi punem sarea, turnam uleiul si pe rand putina apa.Framantam pana ce aluatul devine elastic si se desprinde de pe vas.

4. Acoperim castronul cu un prosop si lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.

5. Cand a trecut timpul de dospire rasturnam aluatul pe masa,il impartim in 3 bucati,le modelam in forma de sul si le punem in tavi mici de cozonac(ale mele au fost de aluminiu).Sau,daca dorti o paine mare,formati tot aluatul in forma de sul si asezati-l intr-o tava de cozonac mare.

6. Lasam tavile cu aluat sa stea la dospit cam 15 minute dupa care punem tavile la cuptor,la foc mediu pentru ,30 de minute sau, pana capata o culoare rumen aurie.

7. Cand sunt gata,le scoatem si le lasam sa se raceasca sau daca nu,servim paine calda alaturi de un pahar de lapte...ca pe vremuri!!!

Ce avem aici ?...o paine sanatoasa!!!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Painea de casa...este cea mai buna!!!" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Colacei de post cu fulgi de cartofi

Postat de Valclaudia

Colacei de post cu fulgi de cartofi

Intr-un castron incapator punem zaharul, drojdia, sarea si fulgii de cartofi. Adaugam apa calduta si 1/4 din pachetul de margarina. Amestecam, adaugam faina si framantam aluatul pana...

Citeste continuarea

Impletituri pufoase cu lapte

Postat de rocsi_1612

Impletituri pufoase cu lapte

Frecam drojdia cu zaharul pana la dizolvare. Punem o lingura faina, 2-3 linguri lapte caldut, amestecam bine si lasam drojdia la odihnit 10-15 minute. Cernem faina intr-un bol, presaram sarea,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.10.2013, 10:14
Minunata!
la 02.10.2013, 10:19
daca a ta e deja framantata,vin la masa nu-mi mai bat capul sa fac
la 02.10.2013, 10:39
la 02.10.2013, 10:43
cea mai buna
la 02.10.2013, 10:44
buna buna

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking