Painea lui Ruxy

Postat de doralinda72 in Piine
20 Ian 2013 | 4449 vizualizari
Painea lui Ruxy

Am incercat multe retete de paine, dar nici una nu mi-a iesit ca aceasta paine! E din reteta lui Ruxy, cu cateva modificari! Sarut mana Ruxy!

Ingrediente

  • 1 kg faina (eu am pus faina speciala ptr paine de casa si amestecata cu ciabatta)
  • 600 ml apa calduta
  • 6 linguri ulei masline
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 2 lingurite rase de sare
  • 1 galbenus
  • o lingura lapte

Mod de preparare

Am pus in masina de paine intai lichidele(fara galbenus si lapte), apoi sarea, zaharul, faina si drojdia. Am ales programul ptr framantare si crestere(programul 13 la masina moulinex), care dureaza cam o ora si jumatate.

Cand a fost gata, am scos aluatul si am mai framantat-o putin pe masa presarata cu faina dupa care am impartit in 3 parti egale si am impletit-o. Am pus aluatul intr-o tava in care am pus hartie ptr copt, si am mai lasat-o putin sa creasca. Inainte de a o pune la cuptor, am uns-o cu galbenusul amestecat cu laptele, apoi am dat-o la cuptorul preincalzit 170C(cuptorul meu e mai puternic) ptr cca 30 min, apoi am scazut temperatura la 160C  ptr inca 10 min. In timpul preincalzirii, puneti un recipient cu apa, ajuta la cresterea frumoasa a painii, si tava cu aluatul asezati-o pe randul de jos(ca sa nu se arda la suprafata), depinde bineinteles si de cuptor(al meu e cu aer rotativ). 

Daca ti-a placut reteta noastra "Painea lui Ruxy" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Paine impletita

Postat de tarasmariana

Paine impletita

Punem apa calduta,drojdia, 1 lingura de zahar intr-un bol si amestecam. Invelim maiaua si o punem la un loc calduros pana isi dubleaza volumul. In alt vas punem faina cernuta, maiaua sarea,...

Citeste continuarea

Chifle cu iaurt si susan

Postat de rocsi_1612

Chifle cu iaurt si susan

Drojdia o amestecam cu zaharul si o lasam 10 minute la odihnit. Intr-un bol punem faina cernuta. Adaugam sarea, uleiul si drojdia, apoi iaurtul, care trebuie sa fie la temperatura camerei,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.01.2013, 23:28
Super bine arata
la 20.01.2013, 23:32
Multumesc anna!
la 20.01.2013, 23:32
FELICITARI harnicuto !Ai facut o paine de sa o mananci goala nu alta.
la 20.01.2013, 23:41
Painea lui Dumnezeu.
la 20.01.2013, 23:46
Foarte frumoasa painea

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking