Paine de casa (Multicooker)

Postat de Dya in Piine
8 Aug 2014 | 15730 vizualizari
Paine de casa  (Multicooker)

Inca sunt in cautarea retetei de paine perfecta, pregatita in casa,,, am incercat fel si fel de variante, insa nici una nu m-a multumit pe deplin. Astazi am trecut in lista reteta unei painici gustose si pufoase, reteta ce o gasiti la Any, chiar aici http://www.bucataras.ro/retete/paine-de-casa-64101.html

Ingrediente

  • 600-700 gr faina alba de grau
  • 300 ml lapte proaspat de capra
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 2 oua mari
  • 2 lingurite cu zahar
  • o lingurita cu sare sau dupa gust
  • 2 lingurite cu ulei de masline
  • un galbenus de ou pentru uns painea
  • 50 gr miez (seminte de floarea soarelui)
  • un cub de unt pentru uns vasul cooker-ului

Mod de preparare

 Pasam drojdia impreuna cu cele 2 lingurite cu zahar, pana ce devine lichida. Adaugam 100 ml lapte caldut, omogenizam si lasam la dospit pentru aproximativ 10-15 minute.

 Separat, batem ouale spuma impreuna cu restul de lapte, adaugam sarea, faina cernuta in prealabil si drojdia dospita. 

 Omogenizam totul si cu ajutorul uleiul de masline framantam un aluat elastic, nelipicios.

 Il pastram intr-un loc cald, acoperind vasul cu un prosop curat, pana isi dubleaza volumul. 

 Impartim apoi aluatul in 5 bucati si le dam o forma rotunda. Le asezam uniform in vasul cooker-ului (uns cu unt), le ungem cu galbenus de ou si presaram miezul. 

 Din MENU-ul aparatului selectam functia BAKE, la o temperatura de 150 de grade, pentru un timp de 55 minute.

 Dupa finalizarea programului, se pastreaza painea in vas, pentru o racire treptata.

 E buna calda, e buna rece! Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa (Multicooker)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sandwich-uri coapte, din aluat de paine si omleta cu de toate

Postat de merisor67

Sandwich-uri coapte, din aluat de paine si omleta cu de toate

Pentru aluat, frecam drojdia cu zaharul, intr-un bol si le diluam cu lapte caldut, apoi adaugam o mana de faina si omogenizam. Acoperim bolul cu un stergar si il lasam la loc caldut pentru 10...

Citeste continuarea

Paine pufoasa, cu smantana in aluat

Postat de merisor67

Paine pufoasa, cu smantana in aluat

Punem apa la incalzit. Itr-un bol, frecam drojdia cu zaharul pana la lichefiere, apoi o diluam cu apa calda si adaugam o mana de faina. Omogenizam bine maiaua, acoperim bolul si o lasam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.08.2014, 22:40
arata super
la 08.08.2014, 22:41
buna
la 08.08.2014, 22:41
la 08.08.2014, 22:44
VA multumesc!
la 08.08.2014, 23:06
Tare faina ti- a iesit!!!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking