Am cernut faina,apoi am amestecat-o cu sarea,zaharul si drojdia uscata.
Am pus apoi uleiul de masline si apa calduta si am framântat pâna am obtinut un aluat elastic care s-a desprins de peretii vasului.
Am mutat coca într-un bol pe care l-am uns cu putin ulei,l-am acoperit cu un şervet curat si l-am lasat sa dospeasca în loc caldut ,lipsit de curenti de aer.
L-am lasat pâna si-a dublat volumul(chiar mai mult,ca ma luasem cu alte treburi).
Am rasturnat coca pe planseta si am mai framântat putin.
Am asezat coca într-un vas de yena oval,în care am pus hârtie de copt.
L-am acoperit din nou si l-am mai lasat sa se dospeasca cât s-a încalzit cuptorul.
Am dat drumul la cuptor la 250 de grade si am pus o tava care sa se încalzeasca odata cu el.
Am vrut sa coc aceasta pâine la fel ca baghetele frantuzesti.
Când cuptorul s-a încins,am pus o cana de apa rece în tava din cuptor,pentru a crea aburi şi am bagat rapid vasul cu pâinea.
Dupa 15 minute,am redus focul la 230 de grade si am scos tava cu apa.
Am mai lasat 20 de minute .
In ultimele 10 minute,am transferat pâinea într-o tava,cu tot cu hârtie,am desfacut hârtia pentru ca pâinea sa se rumeneasca si pe partile laterale.
Am scos pâinea din cuptor,cu ajutorul unei pensule,am umezit coaja si am acoperit cu un prosop.
Astfel coaja va ramâne crocanta,dar nu va fi prea „aspra”.
Foarte tentanta aşa fierbinte,mirosind îmbietor.
Poftă bună !!!