Paine cu branza in aluat

Postat de merisor67 in Piine
13 Apr 2014 | 9103 vizualizari
Paine cu branza in aluat

Foarte gustoasa si pufoasa a iesit aceasta paine!!!

Ingrediente

  • 750 gr faina
  • 40 gr drojdie
  • 1 lingura sare
  • 200 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 500 gr branza proaspata de vaci
  • seminte de chimen

Mod de preparare

Sfaramam drojdia intr-un bol si o frecam impreuna cu zaharul pana la diluare, apoi adaugam laptele caldut si o mana de faina.

Omogenizam maiaua astfel formata, acoperim bolul cu un stergar si il lasam la loc caldut pana cand maiaua isi va dubla volumul, maxim 15 minute.

Amestecam branza, tinuta la temperatura camerei, cu maiaua crescuta, adaugam uleiul si sarea si incepem sa incorporam treptat faina.

Framantam un aluat nelipicios si mai moale din cauza branzei. 

Lasam aluatul la crescut, acoperit, pana cand isi va dubla volumul, tot 15 de minute.

Impartim aluatul crescut in doua parti si il vom impleti sau rula dupa cum dorim

Eu o parte am impletit-o in sase  si am asezat-o intr-o tava de paine, iar cealalta parte am asezat-o intr-o forma rotunda si detasabila, sub forma de bilute.

Lasam din nou aluatul din tavi la crescut, 10-15 minute, dupa care vom unge aluatul cu putin ulei si vom presara seminte de chimen.

Vom introduce tavile in cuptorul preincalzit, la 180 de grade si vom coace painile pentru 40 de minute.

Ies niste paini foarte gustoase si pufoase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu branza in aluat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Focaccia cu busuioc, ierburi italiene, masline si rosii

Postat de mihaelar63

Focaccia cu busuioc, ierburi italiene, masline si rosii

Se foloseste pentru copt  o forma de tort cu pereti detasabili . Am procedat astfel pentru ca asa am citit si eu , dar nu era nevoie de pereti detasabili . Foccacia obtinuta se...

Citeste continuarea

Turte la tigaie cu branza si ceapa verde

Postat de merisor67

Turte la tigaie cu branza si ceapa verde

Spălăm ceapa verde și mărarul și le tocăm mărunt, apoi le amestecăm bine cu brânzeturile. Cernem 500 g într-un vas, facem o adâncitură la mijloc și punem acolo...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.04.2014, 10:54
Ca sa nu mai faci sendvis ai facut 2 in 1...
la 13.04.2014, 11:00
Cleme, crezi tu ca am scapat de sendvisit? ) Nu prea!
la 13.04.2014, 11:23
Nici nu speram asa ceva....e clar ca aia a fost incalzirea...
la 13.04.2014, 11:30
buna buna
la 13.04.2014, 11:37
Sa incerci si varianta cu sunca de casa merisor este un deliciu Buna tare si cu brinza cred ffindca eu nu ma impac de cit cu brinza de vaci facuta de mine am un cosmar cu brinzeturile

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking