Ingrediente
- Pentru aluat:
- -130 ml apă călduţă
- -2 linguri drojdie
- -o linguriţă rasă de usturoi pisat
- -30 ml ulei de măsline
- -390 g făină
- -o linguriţă sare
- Pentru umplutură:
- -250 g brânză (se poate folosi orice sortiment de brânză,)
- -2-3 căţei de usturoi pisaţi
Mod de preparare
Drojdia se dizolvă în apa călduţă, amestecând uşor, apoi se lasă să se odihnească 1-2 minute. Se adaugă, usturoiul, şi uleiul şi se omogenizează. Făina se încorporează treptat, puţin câte puţin, amestecând uşor cu mâna. Se adaugă sarea, apoi se frământă cu mâinile aprox. 10 minute. Când este gata, aluatul se transferă într-un castron adânc uns cu puţin ulei de măsline, se acoperă cu un prosop umed şi se lasă la crescut 30 de minute pana isi dubleaza volumul.
Între timp, se preîncălzeşte cuptorul la 190º C. Aluatul se împarte în 10-15 bucăţele.
Se ia câte o bucată de aluat, se formează o biluţă care se întinde uşor cu sucitorul şi se umple cu o lingură de brânză. Capetele se adună şi se presează bine, având grijă să nu se desfacă. Odată umplute, perniţele se aşază cu capetele în jos într-o tavă întinsă tapetată cu hârtie de copt şi unsă cu puţin ulei.
Se dau la cuptorul încins 11-15 minute, până când capătă o culoare aurie.
Se servesc calde, cu smantana
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu usturoi si branza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|