Pâine cu brânză şi usturoi

Postat de gaby_d in Piine
9 Feb 2012 | 18021 vizualizari
Pâine cu brânză şi usturoi

Ingrediente

  • Ingrediente
  • 500 gr făină
  • 25 gr drojdie proaspătă
  • 100 gr unt
  • un gălbenuş de ou
  • 250  ml lapte
  • o linguriţa sare mare
  • o lingură zahar
  • ulei de măsline - 50 ml.
  • pentru uns
  • 60 gr unt
  • un albuş de ou
  • 100 gr caş frământat, sărat (aici puteţi pune ce brănză doriti; fie caşcaval, brânza burduf,parmezan, telemea rasă , crema de brânză...dar eu recomand să alegeţi o branză mai uscată)
  • o linguriţă oregano uscat
  • o linguriţă mărar uscat
  • o linguriţă pudră de usturoi
  • un ou pentru uns deasupra

Mod de preparare

Într-un vas încăpător punem faina, drojdia bucăţele mici, zahărul, sarea şi gălbenuşul. Încălzim laptele şi adăugăm în el untul tăiat cubuleţe. Lăsăm câteva momente pănă se topeşte uşor apoi începem să adaugăm puţin câte puţin din amestec peste făină framântând uşor până obţinem un aluat elastic .Dacă este prea moale mai punem puţină făină iar dacă e mult prea ferm mai punem lapte călduţ. Frământăm aluatul timp de 10 -15 minute adăugând treptat 50 ml ulei de măsline. Ungem cu puţin ulei, acoperim vasul cu un şervet curat şi lăsăm aluatul la dospit  la loc cald timp de o ora si jumatate - două ore.

Pe masa de lucru înfăinată răsturnăm aluatul şi intindem cu sucitorul o foaie dreptunghiulară. Din unt, brânză, ierburi, albuşul de ou şi pudra de usturoi facem o pastă pe care o distribuim uniform, cu mâna, peste aluat.

Cu un cutit ascuţit taiem aluatul în patrate (sau dreptunghiuri, depinde de mărimea tăvii) pe care le suprapunem oblic lasănd cîţiva cm liberi din fiecare patrat (se înţelege mai bine din imagine).

Luăm uşor "pachetul"format şi-l transferăm în tava în care am pus hârtie pentru copt. Batem usor un ou si cu o pensulă ungem întreaga suprafaţă a pâinii. Mai lasam 15 minute la loc cald, preîncalzim cuptorul şi coacem pâinea la foc mediu până se rumeneşte frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine cu brânză şi usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (104)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

Postat de Bucataras

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

Iata cum se prepara Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa: Tăiați carnea rămasă în bucăți mici sau fâșii subțiri, în funcție de preferințe....

Citeste continuarea

Mac and cheese (macaroane cu branza)

Postat de cristeena20

Mac and cheese (macaroane cu branza)

Intr-o cratita punem cubul de unt la incalzim si calim ceapa tocata solzisori -o lasam la clait pana se inmoaie si devine marinie.(aprox 15 mnute)Pune putina sare si piper alb.Adaugam 3 linguri de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.02.2012, 21:14
ce painica ciufulita
la 09.02.2012, 21:14
ciufulita ca si Gaby
la 09.02.2012, 21:15
la 09.02.2012, 21:17
pai cand o vezi cu lingura aia amenintatoare
la 09.02.2012, 21:22

Vezi toate comentariile (104)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking