Ingrediente
- Aluat:
- - 700g faina
- - 440 ml apa calduta
- - 1 plic drojdie uscata
- - 1 lingurita sare
- Umplutura:
- - 140 g margarina(unt)
- - 14 catei usturoi
- - 1 lingurita ierburi de provence(eu nu am avut aceste ierburi si am improvizat,am pus busuioc, cimbru, oregano,putina boia)
- - 1/2 lingurita sare
Mod de preparare
- am amestecat drojdia, faina, sarea si am adaugat treptat apa calduta si am framantat pana am obtinut un aluat care nu se mai lipeste de maini
- lasam la crescut 1 ora
- am pregatit umplutura, amestecand margarina la temperatura camerei cu usturoiul dat pe razatoarea fina, ierburile si sarea si impartim umplutura in 6 parti.
- dupa ce aluatul a crescut l-am impartit in 6 parti
- fiecare parte am intins-o intr-o foaie dreptunghiulara si am uns-o cu partea ei de umplutura.
- rulam aluatul pe lung, apoi il sectionam pana la jumatate cu un cutit si din nou rulam astfel incat sa obtinem un melc.
- procedam la fel cu toate partile de aluat si umplutura.
- asezam in tava tapetata cu hartie de copt si mai lasam sa creasca 30 min.
- le dam la cuptor pana sunt bine coapte si se rumenesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu usturoi de post" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|