Painici cu usturoi de post

Postat de ana77 in Piine
12 Mar 2012 | 4433 vizualizari
Painici cu usturoi de post

by Miremirc.......ador usturoiul....eee, cand se poate manca, sa nu mirosim prin lume sa se faca gol in jurul nostru.......hihihi!

Ingrediente

  • Aluat:
  • - 700g faina
  • - 440 ml apa calduta
  • - 1 plic drojdie uscata
  • - 1 lingurita sare    
  • Umplutura:
  • - 140 g margarina(unt)
  • - 14 catei usturoi
  • - 1 lingurita ierburi de provence(eu nu am avut aceste ierburi si am improvizat,am pus busuioc, cimbru, oregano,putina boia)
  • - 1/2 lingurita sare

Mod de preparare

- am amestecat drojdia, faina, sarea si am adaugat treptat apa calduta si am framantat pana am obtinut un aluat care nu se mai lipeste de maini

- lasam la crescut 1 ora

- am pregatit umplutura, amestecand margarina la temperatura camerei cu usturoiul dat pe razatoarea fina, ierburile si sarea si impartim umplutura in 6 parti.

- dupa ce aluatul a crescut l-am impartit in 6 parti

- fiecare parte am intins-o intr-o foaie dreptunghiulara si am uns-o cu partea ei de umplutura.

- rulam aluatul pe lung, apoi il sectionam pana la jumatate cu un cutit si din nou rulam astfel incat sa obtinem un melc.

- procedam la fel cu toate partile de aluat si umplutura.

- asezam in tava tapetata cu hartie de copt si mai lasam sa creasca 30 min.

- le dam la cuptor pana sunt bine coapte si se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu usturoi de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Focaccia cu masline negre

Postat de mirela0911

Focaccia cu masline negre

Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea, drojdia si zaharul, apoi se toarna apa calduta. Se amesteca la inceput cu o lingura apoi se trece la framantatul cu mana. La final se adauga uleiul si...

Citeste continuarea

Colacul Mirelui

Postat de Bucataras

Colacul Mirelui

În Moldova există obiceiul schimbului de colaci între mire și mireasă: vornicelul îi întinde miresei colacul mirelui și în schimb primește colacul miresei. După...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2012, 19:22
mmmm bune!!
la 12.03.2012, 19:27
vai ce bune !!!..e melc...nu-i melc...aproape ca e trandafir...arata nemaipomenit
la 12.03.2012, 21:02
bune
la 12.03.2012, 21:04
interesante
la 12.03.2012, 21:20

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking