Chifle aurii cu dovleac, cu umplutura de branza

Postat de simona72 in Piine
16 Ian 2017 | 3736 vizualizari
Chifle aurii cu dovleac, cu umplutura de branza

Sa va spun ce sunt aceste mici „bijuterii”. Chifle dulci facute cu dovleac placintar, lapte si umplute cu branzeturi. Dovleacul nu se simte in aluat, ii da doar o culoare tare frumoasa, galben-aurie, sunt usor dulci, atat de la dovleac cat si de la lapte. Umplutura poate sa fie din ce branzeturi vreti voi, eu am optat pentru branza roquefort.

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 200-250 gr dovleac placintar copt si facut piure
  • 250 ml lapte dulce de vaca
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri unt gras
  • 600 gr faina alba
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 lingurite negrilica
  • Pentru umplut: branza roquefort
  • Pentru deasupra:
  • 1 ou pentru uns
  • Sare roz grunjoasa
  • Negrilica

Mod de preparare

Pentru aluat: pentru framantat aluatul, eu folosesc o masina de paine. Pentru asta, am pus ingredientele in masina de paine in ordinea scrisa mai sus. Am setat masina pe programul de framantare pentru 15 minute. Rezulta un aluat de consistenta exact ca cel de paine obisnuita. Daca aluatul mai cere, mai adaugati putina faina. Asta depinde cat dovleac ati pus si cat era de zemos dovleacul… Dupa framantare puneti aluatul intr-un castron uns cu putin ulei, acoperiti cu folie alimentara si lasati la dospit la loc caldut 40 minute.

Dupa ce aluatul a dospit, luati cate o bucata de aluat, puneti in mijloc o bucata de branza, adunati marginile si modelati intre palme, dandu-i forma rotunda. Puneti in tava cu hartie de copt, avand grija sa lasati spatiu intre ele. Le ungeti cu ou batut, presarati deasupra sare roz grunjoasa si seminte de negrilica. Le lasati din nou la dospit pentru inca 20 minute, pana isi dubleaza volumul. Se coc chiflele la foc mediu, 170-180 grade C, pentru maxim 20 minute, pana sunt rumene deasupra. Daca nu ati sigilat bine chiflele cu branzica inauntru, in timpul coacerii aceasta va iesi cate putin pe dinafara…Sa va fie de folos!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle aurii cu dovleac, cu umplutura de branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Retete similare

Cornuri pufoase cu mac

Postat de ela

Cornuri pufoase cu mac

Lasam la temperatura camerei cu o ora inainte cel putin faina, ouale, untul. Cernem faina (eu de doua ori).Pe lnga cele 750gr faina eu am mai avut nevoie de vreo2-3linguri de faina spre sfarsit...

Citeste continuarea

Pâinici cu brânză

Postat de panacris

Pâinici cu brânză

În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojidia (Atenție! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.01.2017, 09:35
Cred ca sunt bune
la 16.01.2017, 09:35
Ce combinațe faină, tu Simonel!
la 16.01.2017, 09:36
Ce bunatati Simonici!Te rog trimite-mi si mie vreo trei! ) Frumoase tare!
la 16.01.2017, 09:40
bune bune
la 16.01.2017, 09:47
M-as risca sa gust acum la mic -dejun )))

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking