Cornuri sărate,cu brânză

Postat de diaconta in Piine
22 Feb 2015 | 4849 vizualizari
Cornuri sărate,cu brânză

Nişte minunăţii pufoase pe care le-am văzut la prietena mea Luminiţa (Meryem Sunar),prietenă care are mâini de aur când vine vorba despre aluaturi. Recunosc că eu nu am cine stie ce pricepere la aluaturi. Mi-au plăcut foarte mult aceste cornuri,dar cred că dacă aş fi folosit drojdie proaspătă în loc de cea uscată,rezultatul ar fi fost mult mai bun. Nu mi-a plăcut cum a dospit aluatul. Fiind cornuri sărate,am folosit brânză telemea,brânză care se pune în aluat,nu ca şi umplutură. Aceste cornuri,au si un mod foarte aparte de rulare,o să vedeţi şi în poze. Nu vă mai ţin de vorbă,mai bine vă spun cum le-am făcut.

Ingrediente

  • 700 gfaina
  • 200 ml lapte calduţ
  • 100 ml apa minerala
  • 110 ml ulei
  • 1 ou
  • 7g drojdie uscata (1 plic)
  • 1 lingura zahar
  • 1,5 lingurite sare
  • 200 gtelemea sarata
  • Marar verde

Pentru uns:

  • Galbenus de ou + lapte
  • Optional,susan ,mac sau sare pentru presarat deasupra

Mod de preparare

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei,mai putin laptele pe care îl încalzim putin.

Brânza am dat-o pe razatoare si am amestecat-o cu mararul verde tocat marunt.

Puteti si sa zdrobiti branza cu o furculita.

Am amestecat faina ,sarea,zaharul si drojdia uscata.

Pentru început puteti sa puneti doar 500 g faina si veti adauga restul în functie de câta se cere.

In reteta era „faina cât cuprinde”,eu am masurat si am avut nevoie de 700g.

Daca folositi drojdie proaspata (aproximativ 25 de grame),faceti o maia din drojdie ,zahar,lapte caldut si putina faina si dupa ce a dospit o încorporati în faina.

Peste amestecul de ingrediente uscate,am adaugat oul,laptele caldut,apa minerala si jumatate cantitatea de ulei.

Am omogenizat ingredientele dupa care am adaugat brânza telemea.

Apoi am adaugat  restul uleiului si faina pâna am obtinut un aluat omogen care nu se mai lipea de mâna.

Totusi nu trebuie sa fie un aluat prea tare.

Am acoperit vasul cu un prosop curat si l-am lasat la dospit în loc caldut pâna si-a dublat volumul.

L-am framântat apoi  putin,dar nu prea mult,apoi am format bile de marimea unui ou mai mare.

Am întins fiecare bila în forma de cerc,am facut o crestatura si apoi l-am rulat dupa cum se vede în poza.

Forma seamana cu un cornet.

Le-am asezat în tava,le-am acoperit si le-am mai lasat sa dospeasca 10-15 minute.

Le-am uns cu galbenusul amestecat cu lapte si pe câteva am presarat sare.

Le-am pus la cuptor pentru 30-35 de minute.

In primele 20 de minute am reglat temperatura la 200 de grade,iar apoi am redus la 180 de grade.

Când le-am scos din cuptor,le-am mai acoperit câteva minute ca sa se înmoaie.

Cele ce au ramas pentru a doua zi,le-am încalzit putin si au fost ca si când le-am scos din cuptor.

 

 

S-aveţi poftă !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri sărate,cu brânză" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (38)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cornuri sarate din aluat cu branza

Postat de simona72

Cornuri sarate din aluat cu branza

Pentru aluat: branza zdrobita putin cu furculita se pune in cuva masinii de facut paine. Se adauga restul ingredientelor in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Daca folositi drojdie proaspata...

Citeste continuarea

Cornuri cu branza si cascaval

Postat de LALY

Cornuri cu branza si cascaval

Dizolvam drojdia in putina apa calduta,adaugam zaharul si lasam sa se odihneasca circa 5 minute,pana isi dubleaza volumul.Punem intr-un vas faina si facem o gropita la mijloc. Adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2015, 10:53
Minunate pentru micul dejun!
la 22.02.2015, 10:57
Arata foarte bine!
la 22.02.2015, 10:58
bune bune
la 22.02.2015, 11:02
Ce bune
la 22.02.2015, 11:04
Minunate!

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking