Ingrediente
- 500 g de făină
- 1 plic de drojdie uscată
- 150 ml de apă caldă
- 150 ml de iaurt
- 2 linguri de ulei/unsoare de găină
- 1 linguriţă de sare
- 1 linguriţă de zahăr
- Pentru umplutură:
- brănză
- 2 ouă
- 1 ou de uns
Mod de preparare
Făina se amestecă cu drojdia uscată. Restul ingredientelor se adaugă în vas si se amestecă bine, incăt sa fie omogenizate. Daca e nevoie, se mai pune puţină apă(depinde de făină).Acoperim vasul cu un şervet curat si lasăm la dospit la loc caldut ,circa o oră.
Ungem o formă cu puţină unsoare sau ulei. Ungem mâinile cu puţin ulei şi dăm formă aluatului ,punându-l in tavă. Facem 3 tăieturi deasupra aluatului.Lăsam la dospit in forme 10-15 minute. Cine doreşte, poate unge cu puţin ou.
Introducem formele in cuptorul preîncălzit la 150 grade.
Painea e coapta cand este rumenita si trece testul cu scobitoarea. se scoate, se lasă 5 minute în formă, apoi se pune pe ceva de lemn si se acoperă cu un servet sa "se duca la Dumnezeu". Se consumă rece. Nu o taiaţi caldă, cum am făcut eu!
Eu am făcut porţie dublă de aluat pentru că aveam resturi de diferite brânzeturi prin frigider. Le-am zdrobit, ras şi le-am amestecat cu 2 ouă. Am întins foaia de aluat si am întins umplutura de brânză, aducând marginile pentru a acoperi plăcinta. Am uns-o cu ou bătut. Se pot face mai multe bucăţi, cum doriţi. E mai bun consumat cald, dar se poate reîncălzi putin la microunde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine gustoasă si lichii cu brânză" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|