Pâine gustoasă si lichii cu brânză

Postat de Ade200 in Piine
23 Dec 2013 | 4933 vizualizari
Pâine gustoasă si lichii cu brânză

O rețetă de sâmbătă, rapidă si gustoasă.

Ingrediente

  • 500 g de făină
  • 1 plic de drojdie uscată
  • 150 ml de apă caldă
  • 150 ml de iaurt
  • 2 linguri de ulei/unsoare de găină
  • 1 linguriţă de sare
  • 1 linguriţă de zahăr
  • Pentru umplutură:
  • brănză
  • 2 ouă
  • 1 ou de uns

Mod de preparare

Făina se amestecă cu drojdia uscată. Restul ingredientelor se adaugă în vas  si se amestecă bine, incăt sa fie omogenizate. Daca e nevoie, se mai pune puţină apă(depinde de făină).Acoperim vasul cu un şervet curat si lasăm la dospit la loc caldut ,circa o  oră.

Ungem o formă cu puţină unsoare sau ulei. Ungem mâinile cu puţin ulei şi dăm formă aluatului ,punându-l in tavă.  Facem 3 tăieturi deasupra aluatului.Lăsam la dospit in forme 10-15 minute. Cine doreşte, poate unge cu puţin ou.

Introducem formele in cuptorul preîncălzit la 150 grade.

Painea e coapta cand este rumenita si trece testul cu scobitoarea. se scoate, se lasă 5 minute în formă, apoi se pune pe ceva de lemn si se acoperă cu un servet sa "se duca la Dumnezeu". Se consumă rece. Nu o taiaţi caldă, cum am făcut eu!

Eu am făcut porţie dublă de aluat pentru că aveam resturi de diferite brânzeturi prin frigider. Le-am zdrobit, ras şi le-am amestecat cu 2 ouă. Am întins foaia de aluat si am întins umplutura de brânză, aducând marginile pentru a acoperi plăcinta. Am uns-o cu ou bătut. Se pot face mai multe bucăţi, cum doriţi. E mai bun consumat cald, dar se poate reîncălzi putin la microunde.







Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine gustoasă si lichii cu brânză" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine cu cartofi

Postat de RODIMUR

Paine cu cartofi

Cartofii se spală, se fierb în coajă, se lasă să se răcească bine, după care se decojesc și se pasează, sau se dau pe răzătoarea mică. Se frământă bine cartofii...

Citeste continuarea

Paine umpluta cu oua fierte si rosii deshidratate in ulei

Postat de simona72

Paine umpluta cu oua fierte si rosii deshidratate in ulei

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus. Dupa framantare am lasat aluatul la dospit 15 minute.  Am intins aluatul cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.12.2013, 07:41
Super
la 23.12.2013, 07:55
la 23.12.2013, 08:59
la 23.12.2013, 09:11
la 23.12.2013, 09:37
Ce gustoasa trebuie sa fie!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking