Paine pufoasa

Postat de deyutzky in Piine
20 Mar 2012 | 6737 vizualizari
Paine pufoasa

Ingrediente

  • 450-500 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 200 ml lapte
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura sare
  • 2 oua (1 pt aluat + 1 pt uns painea)
  • 2 linguri margarina
  • 1 lingura ulei
  • 50 ml apa calduta

Mod de preparare

Se incalzeste tot laptele. In 100 de ml lapte caldut dizolvam drojdia in care adaugam si lingurita de zahar si lasam 5 minute la dospit. 

Punem faina intr-un bol peste care adaugam maiaua (drojdia dizolvata) si restul ingredientelor, in afara de 1 ou pe care il lasam deoparte pt uns painea.

Dupa ce am terminat de framantat lasam aluatul la crescut aprox. 1 h.

Dupa ce aluatul a crescut il impartim in 7 bilute egale si inca una mai mare pe care o vom pune in mijloc.

Tapetam o tava cu hartie de copt in care punem aluatul in forma de floricica si il mai lasam sa creasca aprox 20 de min.

Dupa ce a crescut, batem oul ramas si ungem painea.

Dam la cuptor pt aprox. 40 de min la foc potrivit.

Inainte cu 10 min de a fi gata...scoatem painea din cuptor mai ungem o data cu ou si o punem inapoi ...de data aceasta la foc mai mare. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine pufoasa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine rotunda impletita

Postat de RODIMUR

Paine rotunda impletita

Se pune făina în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijloc, în care se pune: drojdia mărunțită, oul și zahărul. Sarea se presară pe făină,...

Citeste continuarea

Festin cu Delikat (Pui intreg la cuptor cu rosii, cartofi si lipii cu crema picanta de branza Feta)

Postat de Satisfyyourcravings

Festin cu Delikat (Pui intreg la cuptor cu rosii, cartofi si lipii cu crema picanta de branza Feta)

Pentru marinada, se amesteca uleiul cu sucul de lamaie, usturoiul, condimentele pentru gratar si cele pentru chiftele, chilliul, sare, piper, frunzele de cimbru, paprika, vinul si berea. ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2012, 17:57
frumos arata si painica ta
la 20.03.2012, 18:01
multumesc timea
la 20.03.2012, 18:44
buna si frumoasa
la 20.03.2012, 18:56
delicioasa painica
la 20.03.2012, 19:00
buna buna

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking