Reteta de vinete in straturi, cu sos de rosii si cascaval, la cuptor

Postat de vasimur in Mancaruri de legume
31 Oct 2022 | 4699 vizualizari
Reteta de vinete in straturi, cu sos de rosii si cascaval, la cuptor

Toamna, vinetele se găsesc din belșug și pot fi gătite în foarte multe feluri, Cel mai mult îmi place salata de vinete, de când eram copil, dar îmi place și să experimentez mereu, noi rețete. Reteta de vinete in straturi, cu sos de rosii si cascaval, la cuptor este foarte gustoasa și se prepară ușor și repede.  

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de vinete in straturi, cu sos de rosii si cascaval, la cuptor:
  • 2 buc. vinete, mai mari
  • 1-2 buc. roșie proaspătă (sau conservă de roșii mărunțite)
  • 500 ml suc de roșii
  • 6-8 linguri ulei de floarea soarelui
  • 100-150 g făină
  • 150-200 g cașcaval feliat/răzuit
  • 100-150 g parmezan răzuit (sau telemea)
  • sare, după gust
  • piper măcinat, după gust
  • boia de ardei dulce/iute, după gust
  • frunze de busuioc sau mentă (sau rozmarin, oregano, cimbru uscat, mărunțit)
  • 3-4 căței de usturoi

Mod de preparare

Iata cum se pregateste Reteta de vinete in straturi, cu sos de rosii si cascaval, la cuptor

Spălăm vinetele în apă rece și le tăiem rondele, de grosimea unui deget. Punem vinetele în apă sărată și le ținem minim o jumătate de oră, pentru a îndepărta gustul amar.

 Observație: La fel de bine putem să presărăm sare pe feliile de vinete și să le lăsăm să stea chiar și 2 ore. Ele vor lăsa o zeamă maronie, foarte amară.

 Între timp ne ocupăm de sosul de roșii. Într-o tigaie, punem puțin ulei, roșia tăiată cubulețe, sucul de roșii și condimente după gust și preferință. Lăsăm roșiile și sucul de roșii să se gătească până devin un sos omogen. Pentru un plus de savoare, abia la sfârșit punem usturoiul tăiat/pisat, punem capacul și oprim focul.

 Clătim vinetele cu apă rece, le scurgem de apă și le tamponăm cu șervețele de hârtie sau prosoape de bucătărie. Rondelele de vinete, date prin făină albă, la prăjim într-o tigaie în ulei încins, în prealabil.

 Într-un vas termorezistent, așezăm ingredientele, în straturi. Pe fundul vasului punem puțin sos, un rând de vinete, apoi cașcaval feliat/răzuit, sos re roșii, frunze de busuioc sau mentă și tot așa până ce terminăm toate ingredientele.


Observație: Eu am folosit verdeață de pătrunjel, deoarece asta am avut la îndemână!


Deasupra presărăm parmezan răzuit, verdeață și punem capacul. Punem vasul în cuptorul preîncălzit și-l ținem cam o jumătate de oră! Oprim focul și preparatul este gata!


Poftă bună!

Vezi si reteta de Vinete umplute

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de vinete in straturi, cu sos de rosii si cascaval, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Spanac crema cu ochi de ou

Postat de cristeena20

Spanac crema cu ochi de ou

- Alegem spanacul si il spalam bine. Eu am avut spanac in punga de la supermarket, gata ales si spalat. Il punem in apa la fiert. Se fierbe doar 3-5 minute si se strecoara. Il tocam marunt cu...

Citeste continuarea

Ciuperci pleurotus in sos cremos

Postat de katty

Ciuperci pleurotus in sos cremos

Trecem ciupercile rapid printr-un jet de apa, le scurgem si le taiem fideluta mai groase putin. Intr-o tigaie inalta punem untul, uleiul si ciupercile. Acoperim cu un capac si le lasam sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.10.2022, 09:16
Bune!
la 31.10.2022, 09:23
Mulțumesc, Dante!
la 31.10.2022, 11:23
la 31.10.2022, 15:13
la 31.10.2022, 16:18
Mulțumesc!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking