Mancare de spanac cremos

Postat de AlexTeacher in Mancaruri de legume
3 Apr 2018 | 7614 vizualizari

E primavara, e frumos, spanacul ne umple pietele, ar fi pacat sa nu-ti arat si cum se pregateste, nu? Adaugand smantana si parmezan poti face dintr-un preparat banal ceva extrem de gustos: spanac cremos.

Ingrediente

  • 2 kg de spanac proaspat, curatat si spalat
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa alba
  • 150 g de parmezan
  • 200 ml de smantana de gatit
  • 25 g de unt
  • 30 ml de ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pune ulei si unt intr-o craticioara si adauga si spanacul. Pune-i capacul si lasa acoperit cca 1 minut. Cu ajutorul unui cleste, amesteca usor pana ce spanacul se inmoaie. Scoate-l si lasa-l la scurs intr-o sita.

Taie ceapa cubulete si usturoiul marunt. Da parmezanul pe razatoarea marunta. 

Pune ulei intr-o tigaie, incinge-l bine si caleste ceapa si usturoiul. Odata ce-au devenit translucide, adauga spanacul si potriveste de sare si piper. Pune smantana deasupra, amesteca si lasa putin sa se ingroase. Adauga parmezanul si ia de pe foc.

Minunat nu? Il poti servi de sine statator sau ca garnitura alaturi de carne.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de spanac cremos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

Tocanita taraneasca de cartofi

Postat de portiadelumina

Tocanita taraneasca de cartofi

Am trecut la modul de preparare sub 90 de minute, deoarece, atunci când şi pozezi, durează mai mult, în mod normal ar trebui să dureze totul aproape o oră.  Am curăţat...

Citeste continuarea

Ciuperci umplute, la cuptor

Postat de mirela0911

Ciuperci umplute, la cuptor

Ciupercile se curata, se spala rapid sub un jet de apa rece, apoi se pun la scurs. Ceapa se curata si se taie marunt. Slanina (cata doriti) se taie bucatele mici sau mai mari (dupa preferinte)...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.04.2018, 12:42
Atat de mult imi place reteta asta! E minunata!!
la 03.04.2018, 12:58
mi se parea imposibil spanacul fara rosii, insa, colega mea care este ardeleanca m-a invatat o reteta asemanatoare si.....ai dreptate , este excelent !
la 03.04.2018, 13:12
la 03.04.2018, 13:58
Spanacul este bun, oricum, dar cu smântână și parmezan, chiar este un deliciu! N-am făcut până acum, dar sigur voi încerca! Îmi imaginez deja gustul...
la 03.04.2018, 14:55
Aici fan spanac, iar combinatia asta este bestiala

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking