Ingrediente
- 2 kg de spanac proaspat, curatat si spalat
- 4 catei de usturoi
- 1 ceapa alba
- 150 g de parmezan
- 200 ml de smantana de gatit
- 25 g de unt
- 30 ml de ulei de masline
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Pune ulei si unt intr-o craticioara si adauga si spanacul. Pune-i capacul si lasa acoperit cca 1 minut. Cu ajutorul unui cleste, amesteca usor pana ce spanacul se inmoaie. Scoate-l si lasa-l la scurs intr-o sita.
Taie ceapa cubulete si usturoiul marunt. Da parmezanul pe razatoarea marunta.
Pune ulei intr-o tigaie, incinge-l bine si caleste ceapa si usturoiul. Odata ce-au devenit translucide, adauga spanacul si potriveste de sare si piper. Pune smantana deasupra, amesteca si lasa putin sa se ingroase. Adauga parmezanul si ia de pe foc.
Minunat nu? Il poti servi de sine statator sau ca garnitura alaturi de carne.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de spanac cremos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|