Reteta Placinta floare cu nuca si scortisoara, gustoasa si de mare efect

Postat de miha in Dulciuri
3 Iun 2024 | 542 vizualizari
Reteta Placinta floare cu nuca si scortisoara, gustoasa si de mare efect

Reteta Placinta floare cu nuca si scortisoara, gustoasa si de mare efect Asa cum v-am promis va aduc azi si varianta dulce la placinta-floare cu carne Aluatul folosit de mine este un aluat simplu, dar poate fi imbunatatit cu oua, zahar si arome, dupa gustul fiecaruia.    

Ingrediente

Ingrediente pentru Reteta Placinta floare cu nuca si scortisoara, gustoasa si de mare efect:

  • Pentru aluat:
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 7 g drojdie uscata
  • ~500 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 50 g unt
  • nuca macinata
  • zahar
  • scortisoara

Cantitatile de nuca si zahar le stabiliti voi in functie de cum va place

  • Pentru sirop:
  • 1 lingura miere
  • 50 ml apa

Mod de preparare

Cum se prepara Reteta Placinta floare cu nuca si scortisoara, gustoasa si de mare efect:

Aluat:

Punem faina intr-un castron si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Laptele caldut il amestecam cu ulei, apoi turnam incet peste faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit mai adaugam daca este necesar putin lapte daca aluatul este prea vartos sau putina faina daca aluatul este moale si lipicios. Acoperim cu un prosop curat si lasam la dospit la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

  • Aluatul se poate prepara si la masina de paine.

Aluatul crescut il rasturnam pe masa usor infainata si il impartim in 2 parti ce le vom intinde cu sucitorul in foi de cca 0.5 cm grosime. Punem una din foi in tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt. Ungem bine cu untul moale ce l-am lasat la temperatura camerei. Presaram apoi cu nuca macinata amestecata cu zahar si scortisoara. Presam putin cu mana sa se lipeasca de foaia de aluat.

  • O umplutura legata, cum ar fi cea pentru cozonac ar fi mai indicata, asa cum am pus eu cam are tendinta sa se imprastie in momentul in care taiem petalele, dar cu rabdare si grija iese si asa

Acoperim cu cea de-a doua parte de aluat si presam bine marginile. Cu ajutorul unui bol trasam mijlocul placintei, apoi cu un cutit bine ascutit taiem aluatul in raze, incepand de la cercul din mijloc. Luam apoi fiecare raza in parte si o rasucim, de atatea ori de cate ne permite aluatul si umplutura.

Lasam tava la loc caldut, pana aluatul creste putin. Dam la cuptor la foc mediu, pentru cca o ora, pana placinta se rumeneste frumos deasupra.

Cu 5-10 minute inainte de a fi gata preparam siropul din 1 lingura zdravana de miere si vreo 50 ml apa. Punem la foc mic si fierbem pana aproape de punctul de fierbere. Cu acest sirop ungem bine placinta, apoi dam din nou la cuptor pana este gata, rumena si apetisanta.

Pofta buna! 😉

Grozav de buna si frumoasa si sub forma de aperitiv, Placinta floare cu spanac si branza sau de Tarta floare cu ciuperci

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Placinta floare cu nuca si scortisoara, gustoasa si de mare efect" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh È™i sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola È™i... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Placinta cu mere si blat cu unt

Postat de Constelatialeu

Placinta cu mere si blat cu unt

Mai intai, am pregatit umplutura. Am curatat de coaja merele si le-am dat pe razatoarea mare, apoi le-am pus in tigaia wok, am adaugat zaharul si le-am lasat sa se caleasca pana a scazut toata...

Citeste continuarea

Chec cu mere si arahide (de post)

Postat de rocsi_1612

Chec cu mere si arahide (de post)

Intr-un vas amestecam cu un tel apa minerala, uleiul si zaharul, pana acesta din urma se topeste putin. Cernem faina, o amestecam cu praful de copt, sarea si le incorporam usor peste lichid....

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.06.2024, 15:06
la 04.06.2024, 11:46
Cu nucă, mi se pare și mai bună...

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking