Preparare Reteta prajitura de post cu gem si nuca
Amestecam apa cu uleiul si zaharul. Le batem usor cu un tel,pana se topeste putin zaharul, apoi turnam praful de copt,esenta si coaja de portocala. La urma turnam faina treptat,v-am zis cand nu se mai lipeste aluatul de degete este numai bun. Luam o bucatica mica de aluat,o punem intr-o punga si o dam la congelator vreo 10-15 minute.
Nuca o punem intr-o tava si o prajim putin, apoi o tocam cu un cutit ,nu o dam pe masina. Amestecam cele 2 borcane de gem cu nuca prajita si tocata.
intr-o tava de aragaz ,mare,punem hartie de copt. Aluatul il intindem cu sucitorul,iar foaia rezultata o asezam in tava. este foaia de aluat , asezam amestecul de gem cu nuca. Scoatem bucatica de aluat din congelator,si o dam de razatoarea cu ochiuri mari,uniform peste gem. Dam tava la cuptor pana prajitura e gata.(de obicei cand aluatul are culoare putin aurie este gata). O scoateti din cuptor si o dati cu zahar pudra. O lasati la racit ,apoi o acoperiti cu folie pana a 2a zi.
Atunci pe moment e putin tare,dar dupa o zi de stat ea se inmoaie si e delicioasa,apoi dupa 2 zile e nemaipomenit de buna.
ingedientele sunt pentru o tava mare de aragaz,daca faceti portie mai mica puneti cantitati mai mici.
Tot de post puteti pregati si Desert prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem, iar daca preferati aroma de cacao, sigur o sa va incante Desert prajitura negresa (de post)
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat v-ar incanta?