Reteta rapida - Salau cu sos teryaki

Postat de Brindusa in Salau
6 Dec 2010 | 10348 vizualizari
Reteta rapida - Salau cu sos teryaki

Din nou o reteta care se face in 30 minute. Eu am avut salau, dar se poate folosi orice peste.

Ingrediente

  • 1 peste intreg, curatat
  • 1 pahar vin alb sec
  • 4 - 5 linguri sos teryaki (e sarat, deci nu e nevoie de sare)
  • piper dupa gust
  • o ramurica de rozmarin
  • cateva bucatele de unt

 

Mod de preparare

Cresteaza pestele la distanta se 2-3 cm, pe ambele parti. Pune pestele intr-o tava nu prea mare, dar care sa-l cuprinda. Toarna vinul peste el. Pune rozmarinul in burta pestelui.  Stropeste-l din belsug cu sos teryaki si presara cu piper. Pune bucatele de unt din loc in loc. Pune tava in cuptorul incins la 200 C (tare) pentru 20 minute (sau pana e facut)

Daca in acest timp sucurile din tigaie scad prea mult, ca sa nu se arda mai poti pune putina apa. Cand pestele e facut, scoate-l pe o farfurie mare si deglaseaza tava. Pune in tava putina apa (sau mai bine vin) si fierbe incet pe aragaz. Cu o lingura freaca bine orice urma de resturi. Lasa sa fiarba pana ce sosul se ingroasa.

Foloseste sosul astfel format ca garnitura la peste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta rapida - Salau cu sos teryaki" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

File de salau la cuptor, servit cu cartofi si legume chinezesti

Postat de mirela0911

File de salau la cuptor, servit cu cartofi si legume chinezesti

Se curata cartofii, se taie in cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Fileul de peste se spala, se tamponeaza cu prosoape absorbante apoi se asaza pe tava tapetata cu hartie de copt si...

Citeste continuarea

File de salau in crusta de pesmet cu parmezan

Postat de mirela0911

File de salau in crusta de pesmet cu parmezan

Fileul de peste se spala, se sterge cu prosoape absorbante, se taie in jumatati apoi se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa deoparte. Intr-un bol se pune mustarul si se asaza alaturi o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.12.2010, 22:10
Ce bine ca am ajuns prima,pot sa pap cat vreau eu
la 06.12.2010, 22:30
ce apetisant arata
la 06.12.2010, 22:34
si eu si euuuuu
la 06.12.2010, 22:43
la 06.12.2010, 22:48
multa vreme la noi nu s-a gasit sos teriyaki si mi-l fac singura.Acuma nu l-as mai schimba cu cel din magazine ca e prea subtire si imi place mai mult al meu.cu peste inca n-am incercat dar arata bine

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking