Ingrediente
Ingrediente pentru Reteta simpla si gustoasa de Budinca de broccoli, cu branzeturi:
- 1 bucată mică de broccoli
- 2 ouă
- 2 linguri încărcate de smântână grasă
- 100 grame de telemea de vaci
- 50 grame de cașcaval
- unt, pentru uns tava
- sare
- piper
Mod de preparare
Cum se prepara Reteta simpla si gustoasa de Budinca de broccoli, cu branzeturi:
Broccoli se desface în buchețele și se spală sub jet de apă, după care se opărește în apă clocotită cu sare, timp de 3-4 minute.
Se strecoară buchețelele de broccoli și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă complet de apă.
Se răzuiește telemeaua pe răzătoarea mare, iar cașcavalul, pe cea fină.
Se mixează ouăle cu smântâna și puțin piper.
Se unge tava de copt cu unt și se pune la bază un strat din 3/4 din telemea răzuită.
Se toarnă smântâna mixată cu ouăle, se adaugă restul de telemea răzuită și apoi se pun buchețelele de broccoli.
Se presară uniform cașcavalul răzuit fin.
Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie până ce budinca se rumenește ușor. Atunci se scoate tava din cuptor și se porționează budinca. Se servește imediat, după ce s-a presărat din nou, puțin cașcaval răzuit fin.
O reteta usoara si gustoasa este si Budinca de broccoli cu dovlecei dar si aceasta varianta de Budinca de broccoli
Va recomandam si reteta Souffle de broccoli cu piept de pui
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta simpla si gustoasa de Budinca de broccoli, cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|