Ingrediente
Ingrediente pentru Reteta simpla si gustoasa de Chec clasic marmorat:
- 4 oua
- 200 g. faina
- 200 g. zahar
- 1 praf de copt
- 2 linguri cacao
- 4 linguri ulei
- 1 zahar vanilat
- 1 praf sare
Mod de preparare
Intr-un vas separa albusurile de galbenusuri. Cu un mixer, bate albusurile cu praful de sare pana cand se fac spuma si se intaresc. Adauga apoi zaharul treptat si mixeaza dupa fiecare lingura. Spuma se va intari si va avea o consistenta pufoasa si lucioasa. Separat amesteca galbenusurile cu uleiul si incorporeaza-l. Omogenizeaza cu grija albusurile cu galbenusul cu o spatula, prin miscari de sus in jos fara a pierde aerul din compozitie. Cu o sita cerne faina cu praful de copt peste compozitie si continua sa amesteci lejer.
Ia jumatate din compozitie si pune cacaoa (pe care ai amestecat-o inainte cu putina apa sa devina cremoasa). Aseaza apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt intai partea alba apoi deasupra partea din cacao. Cu o furculita joaca-te deasupra usor pentru un efect marmorat. Da totul la copt pentru 30-40 min pana ce trece testul cu scobitoarea iar apoi lasa-l sa se racoreasca.
Rezultatul? Un chec pufos si usor!
Pofta buna dragilor!
Chec pufos cu lapte este un chec usor, cu o textura pufoasa care te cucereste de la prima imbucatura, la fel ca si reteta Chec fin cu cacao
Va indemn sa incercati si reteta Chec tigrat
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta simpla si gustoasa de Chec clasic marmorat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|