Ingrediente
Ingrediente pentru Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale:
- 300 g piscoturi
- 400 ml cafea espreso
- 3-4 lg zahar
- 2-3 lg lichior amaretto
- 500 g mascarpone
- 80-100 g zahar pudra vanilat
- 200 ml frisca lichida
- 2 lg pline cu cacao
Mod de preparare
Mod de preparare Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale
Se prepara cafeaua. Se indulceste cu zahar (poate diferi cantitatea de zahar in functie de gusturi) si se lasa sa se raceasca. La final se adauga lichiorul amaretto.
Intr-un bol se amesteca mascarpone cu zaharul pudra vanilat. Frisca se mixeaza bine, apoi se incorporeaza in crema mascarpone.
Se ia cate un piscot si se scufunda in cafea timp de 1-2 secunde si se aseaza pe fundul unui vas de yena. Dupa ce s-a asezat primul strat de piscoturi, se unge cu un strat de crema mascarpone. Se presara cacao, apoi se aseaza din nou un rand de piscoturi inmuiate in cafea, iar deasupra un strat de crema. Se presara deasupra cu cacao si se da la rece pentru minim 2 ore inainte de servire.
Pofta buna!
Daca vrei sa te bucuri de savoarea unui Tiramisu, reteta originala sau daca vrei sa ofri cuiva drag un cadou dulce iti recomandam reteta de Praline Tiramisu
Si Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura un desert absolut delicios si racoritor, perfect pentru orice masa festiva.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|