Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale

Postat de mirela0911 in Prajituri
11 Oct 2016 | 38848 vizualizari
Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale

Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale Este cel mai bun tiramisu pe care l-am facut pana acum! :X As fi fost in stare sa-l mananc pe tot, doar eu! :D

Ingrediente

Ingrediente pentru Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale:

  • 300 g piscoturi
  • 400 ml cafea espreso
  • 3-4 lg zahar
  • 2-3 lg lichior amaretto
  • 500 g mascarpone
  • 80-100 g zahar pudra vanilat
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 lg pline cu cacao

Mod de preparare

Mod de preparare Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale

Se prepara cafeaua. Se indulceste cu zahar (poate diferi cantitatea de zahar in functie de gusturi) si se lasa sa se raceasca. La final se adauga lichiorul amaretto.

Intr-un bol se amesteca mascarpone cu zaharul pudra vanilat. Frisca se mixeaza bine, apoi se incorporeaza in crema mascarpone.

Se ia cate un piscot si se scufunda in cafea timp de 1-2 secunde si se aseaza pe fundul unui vas de yena. Dupa ce s-a asezat primul strat de piscoturi, se unge cu un strat de crema mascarpone. Se presara cacao, apoi se aseaza din nou un rand de piscoturi inmuiate in cafea, iar deasupra un strat de crema. Se presara deasupra cu cacao si se da la rece pentru minim 2 ore inainte de servire.

Pofta buna! 

Daca vrei sa te bucuri de savoarea unui Tiramisu, reteta originala sau daca vrei sa ofri cuiva drag un cadou dulce iti recomandam reteta de Praline Tiramisu

Si Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura un desert absolut delicios si racoritor, perfect pentru orice masa festiva.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu branza, fructe tropicale si budinca de vanilie

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu branza, fructe tropicale si budinca de vanilie

Blatul: Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pana devine o spuma. Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi laptele. Cernem faina cu praful de copt, le adaugam treptat in...

Citeste continuarea

Desert rulada Krantz

Postat de mirela0911

Desert rulada Krantz

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu sarea. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se lasa deoparte. Galbenusurile se amesteca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.10.2016, 20:56
la 11.10.2016, 20:58
vreau o portie
la 11.10.2016, 21:02
buna ar fi o felie. Doua
la 11.10.2016, 21:11
E prea târziu să mai cer o felie din bunătatea asta!
la 11.10.2016, 21:39
Am sosit

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking