Desert prajitura Ecler

Postat de mirela0911 in Prajituri
15 Mai 2016 | 63668 vizualizari
Desert prajitura Ecler

A iesit o prajitura foarte buna, ne-a placut chiar mai mult decat clasicele eclere :X si nici nu e asa mult de munca la ea! Intr-un cuvant, delicioasa! 

Ingrediente

Aluat:

  • 250 ml apa
  • un praf de sare
  • 100 ml ulei
  • 125 g faina
  • 3 oua

Crema:

  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri faina
  • 400 ml lapte
  • 250 g mascarpone

In plus:

  • 200 ml frisca lihida
  • 150 g smantana grasa
  • 1 lingura zahar pudra vanilat
  • 80 g ciocolata 
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Aluat: Intr-o craticioara se pun la fiert apa, sarea si uleiul. Cand incepe sa clocoteasca, se toarna faina toata o data si se amesteca energic cu ajutorul unui tel, pana se desprinde usor de pe peretii oalei. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, apoi se adauga cate un ou, amestecand bine dupa fiecare. Doar dupa ce s-a incorporat bine oul, se adauga si urmatorul. 

Se ia un vas de yena, se unge usor cu unt apoi se toarna compozitia in vas. Cu ajutorul unei palete se intinde aluatul in tava, inclusiv pe peretii vasului. Se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru cca 35-40 de minute, pana capata o culoare aurie.

Cand este gata, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca bine de tot. Doar dupa aceea se poate scoate blatul si asaza pe un platou.

Crema: Intr-o craticioara se amesteca bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga faina, apoi laptele in fir subtire, amestecand cu un tel pentru a nu se face cocoloase. Se transfera craticioara pe foc mic si se lasa pana ce se obtine o crema groasa, ca o budinca, amestecand continuu pentru a nu se prinde si a face cocoloase.

Se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se adauga putin cate putin din mascarpone si se omogenizeaza. Se da la frigider pana se poate umple prajitura.

Blatul se aseaza pe un platou/tava apoi se pune toata crema de vanilie, se niveleaza si se da la rece.

Intre timp se mixeaza frisca cu smantana si zaharul pudra. Se intinde peste crema, iar deasupra se stropeste cu ciocolata topita impreuna cu laptele si racita usor. Se pastreaza la rece pana la servire.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Ecler" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (49)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Prajitura Ecler

Postat de eumimi

Desert Prajitura Ecler

Preparare coji: se pune apa cu uleiul pe foc, iar cand  clocoteste se adauga faina toata odata si se amesteca bine. Se ia compozitia de pe foc, se lasa sa se racoreasca (trebuie sa reziste...

Citeste continuarea

Desert prajitura-ecler cu vanilie si cafea

Postat de ancutsa

Desert prajitura-ecler cu vanilie si cafea

  Eclerurile: Într-o crăticioară, se pun la fiert apa cu uleiul și un praf de sare. Când fierbe apa, se adaugă făina, se amestecă energic, apoi se dă de pe foc și se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2016, 17:22
buna buna
la 15.05.2016, 17:24
wow, arata de nota zece!
la 15.05.2016, 17:28
Ce mi place
la 15.05.2016, 17:40
Ce fain arata
la 15.05.2016, 17:41
Motan multumesc!

Vezi toate comentariile (49)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking