Desert Prajitura Ecler

Postat de eumimi in Prajituri
22 Mar 2016 | 30124 vizualizari
Desert Prajitura Ecler

Cele mai bune eclere, garantat! In plus, cojile ies exact ca cele cumparate, iar reteta o gasiti si pe site-ul meu, noiinbucatarie.

Ingrediente

  • 4 oua
  • 125 g faina
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 4 linguri de zahar
  • 500 ml lapte
  • 200 g ciocolata (eu am folosit finetti)

Mod de preparare

Preparare coji: se pune apa cu uleiul pe foc, iar cand  clocoteste se adauga faina toata odata si se amesteca bine.

Se ia compozitia de pe foc, se lasa sa se racoreasca (trebuie sa reziste degetul la atingerea aluatului, sa fie doar caldut) si se adauga ouale unul cate unul, pe rand, si se amesteca bine dupa fiecare ou cu o lingura de lemn.

Tava se tapeaza cu hartie de copt si se formeaza eclerele.

Eu am folosit o seringa de ornat pentru a le pune in tava si apoi le-am pus in cuptorul preincalzit, pentru 25-30 de min, sau pana cand se rumenesc frumos.

Mi-au iesit 19 eclere din aceasta compozitie.

Prepararea cremei:  400 ml lapte se pun la fiert. Restul de  lapte (100 ml) se amesteca cu praful de budinca si cu cele 5 linguri de zahar si se adauga peste laptele fierbinte amestecand continuu pana cand se ingroasa suficient. Se lasa la racit.

Cojile de eclere se taie pe jumatate si se umplu cu crema.

Deasupra eclerelor am pus finetti topit si am dat 10 minute la frigider pentru a se intari ciocolata, dupa care am trasat tot cu finetti linii orizontale.

Pofta buna sa aveti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Prajitura Ecler" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Ecler

Postat de mirela0911

Desert prajitura Ecler

Aluat: Intr-o craticioara se pun la fiert apa, sarea si uleiul. Cand incepe sa clocoteasca, se toarna faina toata o data si se amesteca energic cu ajutorul unui tel, pana se desprinde usor de pe...

Citeste continuarea

Desert prajitura-ecler cu vanilie si cafea

Postat de ancutsa

Desert prajitura-ecler cu vanilie si cafea

  Eclerurile: Într-o crăticioară, se pun la fiert apa cu uleiul și un praf de sare. Când fierbe apa, se adaugă făina, se amestecă energic, apoi se dă de pe foc și se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.03.2016, 11:21
Foarte bune1
la 22.03.2016, 11:25
daa
la 22.03.2016, 11:28
Mmmm, ce bune sunt!
la 22.03.2016, 11:42
Arata foarteee bine Intentionez sa le incerc si eu
la 22.03.2016, 11:43
Reteta asta eu o fac de fiecare data si ies super!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking