Reteta tort Maria

Postat de cristinutanicolita in Dulciuri
3 Sep 2017 | 3899 vizualizari
Reteta tort Maria

A iesit tort parfumat, aromat, delicios! Cei care au degustat au mai cerut o portie: ). Pt reteta m-am insipart de la Mirela https://www.bucataras.ro/retete/tort-cu-mure-si-crema-mascarpone-79054.html. 

Ingrediente

Blat:

6 oua

6 lg zahar

6 lg faina

1/2 praf de copt

esenta de vanilie

Crema:

5 oua

150 ml lapte

250 g zahar

esenta de vanilie

3 lg faina

500 g mascarpone

500 ml frisca

cateva mure

Sirop:

200 ml apa

3 lg zahar

esenta de vanilie

In plus:

13 piscoturi

50 g cacao

Mod de preparare

Mai intai pregatim blatul

Dam drumul la cuptor. 

Separam ouale. Albusul il batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste. Adaugam si galbenusurile unul cate unul. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam treptat amestecând cu o spatula sau lingura de lemn de jos in sus. La sfarsit adaugam esenta. 

Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu hartie de copt. Punem aluatul si coacem blatul la foc mediu cca 25 min.

Dupa ce s-a copt il lasam sa se răcească. 

Crema: Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam laptele si faina si omogenizam. Fierbem crema la foc mic pana se ingroasa, amestecând continuu. Cand este gata, adaugam esenta de vanilie,  o acoperim cu o folie, pentru a nu face crusta si o lasam sa se răcească. 

Mixam frisca  (trebuie să fie rece, de la frigider).

Intr-un castron punem crema de mascarpone si mixam ,dar atentie să nu se taie. Adaugam crema fiarta si racita, mixand bine. Adaugam si frisca batuta treptat si omogenizam totul bine. 

Sirop: Fierbem apa cu zaharul si vanilia. Il lăsăm sa se răcească. 

Asamblare: Tăiem blatul. 

In tava detasabila punem o foaie de blat, o Insiropam si punem crema, peste crema adaugam mure. Punem piscoturile insiropate, crema, mure,foaia de blat insiropata si crema. 

Il băgăm cateva ore la rece. 

Ornam tortul cu mure si cacao. 

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta tort Maria" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

"Pachetele" cu rahat

Postat de Adele

"Pachetele" cu rahat

Se pregateste aluatul, intr-un vas se amesteca faina cu zahar, sare, praf de copt, coaja de lamaie si portocoala, se adauga ouale, iaurtul, esenta si untul si se framanata alautul pana se...

Citeste continuarea

Mucenici moldovenesti cu miere si nuca

Postat de Adrian2016

Mucenici moldovenesti cu miere si nuca

       Intr-un castron am amestecat apa calda cu o lingurita de zahar si drojdiuta.Turnam intr-un bol laptele,1 ou,150 gr zahar,praful de sare si uleiul si omogenizam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.09.2017, 16:04
la 03.09.2017, 16:30
Pai daca zici ca a iesit bun il vreau tot, sa nu te obosesti sa-mi mai dai o felie....
la 03.09.2017, 16:34
Foarte bun, tortul...!
la 03.09.2017, 16:38
Ce bunătate ai făcuuut!
la 03.09.2017, 16:54
Andreea

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking