Reteta traditionala si delicioasa de Ciorba de perisoare

Postat de sufletista in Ciorbe
9 Noi 2017 | 34367 vizualizari
Reteta traditionala si delicioasa de Ciorba de perisoare

Reteta traditionala si delicioasa de Ciorba de perisoare Descopera reteta traditionala si delicioasa de Ciorba de perisoare, un preparat clasic romanesc care aduce gustul autentic in bucataria de acasa. O reteta perfecta pentru o masa reconfortanta si hranitoare. Bogată in arome si texturi, este ideala pentru masa de pranz sau cina, si va fi cu siguranta pe placul intregii familii. Pentru cea mai buna ciorba de perisoare ai nevoie de: carne tocata, cateva oase de vita, legume si bors proaspat

Ingrediente

Ingrediente pentru Reteta traditionala si delicioasa de Ciorba de perisoare:

  • cateva oase de vita
  • 3 rosii
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 1 dovlecel
  • 1 telina
  • 1 morcov
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura leustean
  • 1/2 l bors
  • sare
  • piper
  • Perisoare
  • 500 g carne tocata
  • 1 ceapa mica
  • 1 ou
  • patrunjel tocat
  • boia sare
  • piper
  • 1 lingura gris

Mod de preparare

Cum se prepara Reteta traditionala si delicioasa de Ciorba de perisoare:

Punem oasele de vita la fiert,  in cca. 5 l de apa, lasam sa fiarba spumand de cate ori este nevoie.

Cand nu se mai formeaza spuma, adaugam telina, ceapa, morcovul tocate marunt si lasam sa fiarba legumele.

Intre timp, pregatim perisoarele, mai adaugam peste carne oua, patrunjel, ceapa (data prin razatoare si stoarsa de apa), grisul, amestecam bine pana ce se incorporeaza bine oul si devine o compozitie omogena.

Cu mainele umede, formam perisoarele pana terminam carnea. 

Dupa ce au fiert legumele, adaugam rosiile taiate cubulete, ardeiul, sare si borsul cald si lasam sa fiarba pana ce sunt fierte, scoatem oasele de vita, adaugam dovlecelul tocat si lasam sa fiarba 5 min.

Dupa 5 min, adaugam perisoarele sa fiarba la foc mic, fara a amesteca, pana ce se ridica la suprafata.

La final, adaugam patrunjelul si leusteanul tocat, amestecam usor, putem servi cu smantana.

O bunatate este si reteta de Ciorba de rata cu legume , dar si Ciorba din Tara Motilor, o reteta veche, copiata dintr-un calendar din anii 80.

Va recomandam si reteta de Ciorba de legume cu perisoare

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta traditionala si delicioasa de Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Ciorba de cartofi cu tarhon si jambon

Postat de mihaelar63

Ciorba de cartofi cu tarhon si jambon

Am pus bucata de jambon la fiert, in oala sub presiune. Curatati  si spalati cartofii. Taiati cartofii cuburi mari si-i puneti in apa rece sa nu se oxideze. Curatati,...

Citeste continuarea

Ciorba din sira de porc cu zeama de varza

Postat de eumimi

Ciorba din sira de porc cu zeama de varza

Mai intai punem oasele de porc la fiert pentru 30 de minute. Spumam de cate ori este nevoie. Adaugam ceapa tocata marunt, impreuna cu telina tocata cuburi si morcovul tocat rondele....

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.11.2017, 16:09
Tare bună ciorbiță!
la 09.11.2017, 16:17
la 09.11.2017, 16:46
la 09.11.2017, 16:54
ce bine ar merege pe timpul asta rece!
la 09.11.2017, 17:25

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking