Rigatoni cu carne

Postat de MotanLaOale in Paste
19 Aug 2016 | 6807 vizualizari
Rigatoni cu carne

Am vazut la Rocsi si mi s-a parut interesanta. Foarte buna a iesit.

Ingrediente

  • 300g paste rigatoni
  • 700g carne tocata amestec
  • 2 cepe
  • 2 ardei capia rosii
  • 5 rosii
  • 3 linguri pasta tomate
  • 50ml ulei
  • 2 felii cascaval Ementaler
  • 200g cascaval
  • 1 legatura marar
  • vegeta
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Se curata ceapa si se toaca marunt.

Se curata ardeii si se taie patratele.

Rosiile se spala si se toaca cubulete.

Se pune uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa si ardeiul 4-5 minute.

Se adauga carnea si un pahar de apa.

Se presara vegeta, piper si se fierbe 15-20 minute la foc potrivit.

Se adauga rosiile taiate si pasta de tomate si se mai fierbe 10 minute.

Se pune verdeata tocata, se amesteca, se potriveste de sare si se mai lasa 2-3 clocote.

Nu se scade foarte mult deoarece sug si pastele.

Se lasa la racit.

Pastele se fierb in apa cu sare 7-8 minute si se rastoarna intr-o sita la scurs si racit.

Nu se fierb de tot sa nu se inmoaie si sa nu mai stea tub.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt (trebuie un vas cu 3-4 cm mai inalt decat rigatoni.

Se pun pastele rigatoni in tava, in picioare una langa alta pana se umple.

Se presara putin cascaval.

Se pune sosul facut deasupra insistand sa intre si in tuburi.

Se pune deasupra cele doua felii de cascaval si se acopera bine cu cascaval ras.

Se introduce in cuptorul preincalzit 25-30 minute pana se rumeneste frumos deasupra.

Eu cu pastele si sosul ramas le-am pus intr-un vas uns cu unt, am presarat cascaval deasupra si le-am introdus in cuptor. Bune au fost.

Se scoate din cuptor, se lasa 10 minute si se scoate din tava.

Se serveste calda.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rigatoni cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rigatoni Pie

Postat de rocsi_1612

Rigatoni Pie

Curatam ceapa verde si o taiem rondele. Ardeiul kapia il taiem cubulete. Rosiile decojite le punem in blender si le pasam. Intr-o tigaie incingem uleiul. Punem catelul de usturoi curatat, ardeiul...

Citeste continuarea

Plăcintă cu paste și carne (rigatoni pie)

Postat de Studenta_la_cratita

Plăcintă cu paste și carne (rigatoni pie)

Ceapa și usturoiul se călesc într-o lingură de ulei de masline. Se adaugă apoi carnea tocată, se asezonează cu sare și piper. Se amestecă bine. Când carnea s-a mai făcut, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.08.2016, 10:54
faina treaba ai facut Motane
ma primesti la masa ta?
la 19.08.2016, 10:56
bun
la 19.08.2016, 10:57
Ce bună trebuie să fie!
la 19.08.2016, 11:05
ce bunatate
la 19.08.2016, 11:12
riga cu toni sau fara toni , la Paltinis ce pregatesti?

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking