Risotto cremos cu sofran si baby spanac

Postat de simona72 in Aperitive / Garnituri
23 Noi 2015 | 4760 vizualizari
Risotto cremos cu sofran si baby spanac

Este pentru prima oara cand fac un risotto si declar cu toata convingerea ca este cel mai bun orez pe care l-am mancat vreodata. Este cremos, moale, l-am facut in ideea de al servi alaturi de o friptura de pui, dar merge mult mai bine simplu, sa-l poti degusta din plin, pentru ai simti aromele si textura. Sofranul, chiar daca este cel mai scump condiment din lume, l-am cumparat pentru ami satisface curiozitatea. Nu am gasit pana acum mancarea potrivita pentru al folosi, insa se potriveste foarte bine cu orezul, cu risotto…Ce este esential la acest fel de mancare cu orez: se foloseste orez cu bobul rotund(Arborio), se amesteca mereu(nu se lasa nesupravegheat), se adauga treptat lichidul(supa).

Ingrediente

1 castronel mic plin cu orez cu bobul rotund 270-300 gr

  • 1 ceapa rosie( sau alba)
  • 50 gr unt gras
  • 3-4 linguri ulei de masline extravirgin
  • 3-4 ciupituri de sofran
  • 2 linguri mascarpone
  • 70 gr parmezan
  • 3 maini de baby spanac proaspat
  • Sare roz de Himalaya cu chili dupa gust sau sare si piper dupa gust
  • 70-80 ml vin alb demidulce
  • Aproximativ 1 litru supa de pui sau legume

Mod de preparare

Intr-o craticioara cu fund dublu se pune untul si uleiul de masline la incins. Ceapa se taie marunt si se caleste pana se inmoaie si devine sticloasa. Adaugam vinul si lasam sa fiarba 2-3 minute. Adaugam apoi orezul, amestecam si amestecam. Intre timp supa de pui am folosit eu, trebuie sa stea pe aragaz sa fie fierbinte. Dupa ce orezul a absorbit tot lichidul se adauga cate 150-200 ml supa fierbinte si sofranul. Se amesteca mereu in orez si de fiecare data dupa ce orezul absoarbe lichidul se completeaza cu supa fierbinte. Eu am estimat ca am folosit aproximativ 1 litru supa. Cand orezul este fiert, risotto-ul trebuie sa fie moale, aproape sa curga cu usurinta de pe lingura, nu este un pilaf, dar nici orez cu lapte.Se adauga sare dupa gust, piper, daca nu holositi sare roz de Himalaya cu chili, mascarponele si se amesteca. Se lasa cateva secunde pe foc pana mascarponele s-a topit si s-a incorporat in orez, apoi se adauga parmezanul ras fin si se amesteca. Oprim focul, adaugam spanacul curat si fara codite, amestecam si gata. Este suficienta caldura mancarii fierbinti pentru a gati spanacul. Se serveste risotto-ul imediat cald. Sa va fie de folos reteta!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cremos cu sofran si baby spanac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Clatite cu sunca si ciuperci

Postat de diaconta

Clatite cu sunca si ciuperci

Am pregatit clatitele. Am mixat ouale cu un praf de sare, am adaugat laptele, apa mineral, faina si uleiul. La final mararul verde tocat. Am copt 4 clatite în tigaia grill de 30x30...

Citeste continuarea

Painici cu cascaval si muschi file

Postat de rocsi_1612

Painici cu cascaval si muschi file

Aluatul: Cernem faina intr-un bol, presaram sarea. Frecam drojdia pana la dizolvare cu zaharul, o punem peste faina impreuna cu iaurtul. Incepem sa le amestecam cu mana. Laptele, pe care il...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.11.2015, 10:20
Delicios!
la 23.11.2015, 10:21
Si asta-mi place
la 23.11.2015, 10:23
Multumesc fetele!
la 23.11.2015, 10:34
Buun, tare bun!
la 23.11.2015, 10:36
Arata super!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking