Risotto cu somon afumat

Postat de Catalinaflorea in Somon
17 Mar 2015 | 4734 vizualizari
Risotto cu somon afumat

Ingrediente

  • 250 g orez
  • 250 g somon afumat
  • 100 ml vin alb
  • 3 cani apa fiarta (o cana de 250)
  • 2 catei de usturoi
  • un cub unt
  • sare,piper,curry
  • 3 linguri parmezan

Mod de preparare

Punem apa la clocotit, dupa ce clocoteste o lasam la foc mic.

Intr-o tigaie incinsa topim untul si "calim"cateii de usturoi, punem orezul, vinul si lasam la foc potrivit pana se evapora alcoolul. Cand orezul devine sticlos adaugam prima cana de apa si punem capacul, cand apa se evapora o punem pe a doua. Taiem somonl bucatele si il punem in orez odata cu cea de-a treia cana de apa.

Asezonam cu curry, sare (somonul afumat este sarat asa ca nu va fi nevoie de foarte multa) si piper. Cand toata apa se evapora adaugam cele 3 linguri de parmezan, stingem focul si lasam cateva minute la odihnit cu capacul pus.

Se serveste cu parmezan ras deasupra si oregano uscat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu somon afumat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

File de somon cu piure de pastarnac

Postat de AlexTeacher

File de somon cu piure de pastarnac

Taie bucatile de pastarnac si pune-le la fiert in apa cu putina sare; Pune semintele de vanilie la fiert, impreuna cu pastaia; Odata fierte, scurge apa intr-un castron si arunca pastaia de...

Citeste continuarea

Rasfat cu somon

Postat de RuxyRux

Rasfat cu somon

Somonul spalat si zvantat se taie in bucati. Intr-o tigaie incingem uleiul, topim in el untul, adaugam ghimbirul razuit pe razatoarea fina si usturoiul zdrobit. Dupa un minut, punem mustarul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.03.2015, 15:09
Bun bunut
la 17.03.2015, 15:10
la 17.03.2015, 15:24
Eu l-aş servi cu un pic de lămâie în loc de parmezam, deşi, la fel de bun cred că-i în ambele situaţii.
la 17.03.2015, 15:41
Bun,bun!
la 17.03.2015, 16:04
Am sa il incerc si cu lamaie

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking