Risotto de ciuperci

Postat de xana in Mancaruri de legume
8 Dec 2017 | 3112 vizualizari
Risotto de ciuperci

Ingrediente

  • 270 gr orez Arborio
  • 150 gr ciuperci albe proaspete
  • 150 gr ciuperci brune proaspete
  • 20 gr ciuperci Shitake uscate
  • 80 ml vin alb sec
  • 600 ml supa de pui
  • 1 ceapa medie
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri de margarina
  • 3 linguri parmezan ras
  • ½ de lingurita cimbru uscat
  • patrunjel proaspat dupa gust
  • 5 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ciupercile Shitake se pun la inmuiat in 250 ml apa calduta, timp de 30 de minute, apoi se scurg, fara a arunca apa in care au stat la inmuiat.

Ceapa, usturoiul si 5 ciuperci albe se taie grossier si se pun in blender pentru a forma o pasta.

Punem uleiul de masline intr-o oala, iar cand s-a incins punem pasta de ceapa si o lasam la calit cca 5 minute, amestecand frecvent.

Separat, punem pe foc supa si apa in care au stat la inmuiat ciupercile Shiake pentru a le mentine calde.

Adaugam orezul si amestecam, apoi vinul, cimbrul uscat, sare si piper. Lasam sa se evapore alcoolul din vin si adaugam ciupercile taiate (cele albe in 4 iar cele brune in felii) si doua polonice din cantitatea de supa. Lasam la foc moderat amestecand frecvent sa nu se prinda si adaugand cate putin din supa fierbinte de fiecare data cand vedem ca lichidul a scazut.

De fiecare data cand am facut risotto, a stat pe foc 18 minute, dar depinde de calitatea orezului. Gustam sa vedem daca este fiert (trebuie sa se simta fiecare bob, sa nu fie prea moale) si daca este necesar se mai lasa la fiert 2-3 minute.

Stingem focul si adaugam margarina, parmezanul, patrunjelul tocat si amestecam apoi este gata de servit. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Risotto cu ciuperci si parmezan

Postat de AlexTeacher

Risotto cu ciuperci si parmezan

Taie salotele cubulete. Pune 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie si adauga putina sare. Amesteca cu ajutorul unei spatule de silicon pentru a crea o emulsie.  Adauga...

Citeste continuarea

Risotto cu ciuperci si carnati proaspeti

Postat de cristeena20

Risotto cu ciuperci si carnati proaspeti

Cand pregatim risotto trebuie sa amestecam mereu  pana e fiert si cremos si adaugam treptat supa pe masura ce seaca lichidul . Initial tocma ceapa marunt si ocalim cu un catel de ustutoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.12.2017, 15:54
Foarte bună mâncare!
la 08.12.2017, 15:55
la 08.12.2017, 16:27
Bun!
la 08.12.2017, 16:41
la 08.12.2017, 16:55
Bun,bun!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking