Risotto din paste cu naut si scoici Venus

Postat de Satisfyyourcravings in Fructe de mare
7 Iul 2018 | 3049 vizualizari
Risotto din paste cu naut si scoici Venus

Ingrediente

  • 4 linguri de ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri patrunjel proaspat tocat
  • 1 chili
  • 150 ml vin alb sec
  • 1 kg vongole
  • 350 grame macaroni sau alte paste mici
  • sare
  • 400 grame naut conservat
  • Parmezan ras

Mod de preparare

Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie mare si se soteaza 1 catel de usturoi tocat fin, iar celalalt zdrobit usor cu podul palmei, tulpinile de patrunjel si chiliul tocat. Se lasa 1 minut, apoi se adauga vinul, se ajusteaza focul la mare si se lasa sa fiarba pana cand tot alcoolul s-a evaporat, 1-2 minute. 

Se adauga scoicile, se acopera cu in capac si se lasa 2-4 minute, pana cand acestea se deschid. Se indeparteza din tigaie cu o spumiera si se transfera pe o farfurie. In lichidul ramas in tigaie, se adauga pastele, se adauga putin sare si destul de multa apa fierbinte astfel incat acestea sa fie acoperite complet. 

Se lasa sa fiarba 3-4 minute, apoi se adauga nautul si inca putina apa, daca este nevoie pentru ca pastele sa fie acoperite de apa. Se lasa sa fiarba inca 3-4 minute. 

Intre timp, se indeparteaza una din cochiliile fiecarei scoici si se arunca. 

Se ia tigaia de pe foc, se adauga scoicile si sucul rezultat si se serveste fierbinte cu frunzele de patrunjel ramase. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto din paste cu naut si scoici Venus" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Creveti in aluat

Postat de lilik

Creveti in aluat

Curatam crevetii indepartand capul si crusta in care sunt imbracat i(lasati doar codita daca vreti) ,apoi cu un cutit facem o mica incizie in partea superioara si inlaturam intestinul,dupa care ii...

Citeste continuarea

Caracatita in stil asiatic

Postat de Ksenya

Caracatita in stil asiatic

  Intr-o cratita punem apa la foc, cand a inceput sa clocoteasca, cu ajutorul unui cleste scufundam caracatita pentru 10-15 secunde si o dam deoparte. Apa o aruncam. Lasam sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.07.2018, 10:40
la 09.07.2018, 12:31
bun
la 09.07.2018, 14:02
la 09.07.2018, 18:42
Tare mult te apreciez pentru combinatiile pe care le faci
la 09.07.2018, 23:57
Ce bine arata!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking