Rondele de legume la cuptor

Postat de daniastefania in Mancaruri cu carne
11 Mai 2019 | 2160 vizualizari
Rondele de legume la cuptor

De ce rondele? Pentru ca toate legumele sunt taiate rondele si cum nu stiam cum sa numesc reteta, m-am gandit ca acesta s-ar potrivi.

Ingrediente

  • 1 vanata potrivita ca marime
  • 1 dovlecel nu foarte mare
  • 3 cartofi maricei
  • 3 rosii
  • 300 gr carne tocata de porc
  • 4 catei usturoi
  • 4 ouă
  • 3 felii paine mai veche
  • 200 ml bulion
  • 50 ml lapte
  • 100 gr smantana
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia dulce

Mod de preparare

Curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare. Ii lasam sa fiarba 15 minute.

Intre timp pregatim restul ingredientelor. Curatam vanata si dovlecelul, le taiem rondele si le saram. Le lasam deoparte.

Punem in robot usturoiul, painea inmuiata si stoarsa de apa, carnea tocata, 2 oua, boia si sare dupa gust. Le amestecam bine cu robotul.

Cand s-au fiert de jumatate cartofii, ii scurgem de apa, ii lasam la racit, apoi ii taiem rondele. Spalam roșiile si le taiem, tot rondele.

Ungem un vas pentru cuptor cu unt si incepem sa asezam ingredientele, dar inainte pornim cuptorul. Si asezam primul strat cu rondele de vinete. Apoi peste punem rondele de cartofi. Formam din amestecul de carne chiftele ca pentru burgeri si le asezam in tava, urmeaza rondelele de dovlecei, apoi cele de rosii si reluam procedeul pana umplem tava. Toate rondelele le asezam ridicate. Turnam peste bulionul, apoi laptele si dam la cuptor la 190 grade C, pentru 50 minute. Dupa aceea scoatem tava din cuptor si turnam deasupra smantana cu ouale batute bine si cu putina sare. Lasam la cuptor pana se rumeneste frumos.

La mine s-a rumenit putin mai mult, dar gustul e bestial.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rondele de legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pastrav somonat la cuptor

Postat de AlexTeacher

Pastrav somonat la cuptor

Pune pestele intr-o tava de cuptor cu hartie de copt. Cresteaza in 3 locuri pielea pestelui pe fiecare parte. Taie marunt usturoiul verde si pune putin in fiecare...

Citeste continuarea

Somon la cuptor cu 4 garnituri

Postat de Oana

Somon la cuptor cu 4 garnituri

Fiecare bucata de peste va fi coapta separat, in hartie de copt si fiecare va avea cate o garnitura delicioasa! Pentru primul fel folosesc o mana de baby spanac, pe care il pun pe o foaie de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2019, 17:27
Adauga comentariu...
la 13.05.2019, 18:53
la 13.05.2019, 20:20
Rapid de preparat!
la 27.12.2021, 20:26

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking