Ingrediente
- 4,5 kg rosii cu forma alungita.
- Pentru un borcan de 800 g:
- o lingurita cu varf de sare grunjoasa;
- doua linguri cu varf de zahar.
Mod de preparare
Se pune o oala cu apa la fiert.
Se iau coditele de la rosii, apoi se spala si se baga in apa clocotita timp de 2-3 minute. Cu ajutorul unei palete se iau rosiile din oala, se scurg, se lasa sa se racoreasca, apoi se decojesc, punandu-le imediat in borcane. Dupa aceea, se adauga zaharul si sarea peste ele si se pun capacele la borcane.
Intr-o cratita se pune un prosop, apoi se aseaza borcanele si se umple cratita cu apa rece. Se fierb borcanele timp de 40-50 de minute, se lasa la racit in cratita cu apa, apoi se pot depozita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii decojite in suc propriu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
|