Rosii umplute cu carne si orez

Postat de lilik in Mancaruri cu carne
6 Sep 2012 | 3838 vizualizari
Rosii umplute cu carne si orez

Sunt fff gustoase..un fel de sarmale in rosie :)))

Ingrediente

  • 500 gr carne tocata amestec
  • 100-150 gr orez
  • sare,piper
  • 1 ceapa rosie
  • ulei e masline
  • oregano(sau cimbru)
  • patrunjel verde
  • 8 rosii mari(chiar 10 depinde de marime)
  • smantana
  • paprika

Mod de preparare

Spalam rosiile si le taiem capacele,apoi le golim de miez si le lasam cu gura in jos sa se scurga.

Miezul scobit din rosie il punem in blender si il facem suc,pt a-l folosii mai tarziu.

Tocam ceapa marunt si o punem cu putin ulei de masline la innabusit,iar cand devine sticloasa punem orezul si il calim cateva minute,apoi punem cateva linguri de suc de rosii,putina sare si mai lasam putin sa se stranga,apoi dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Intr-un vas punem carnea tocata si o amestecam cu orezul rece,patrunjel verde tocat,sare,piper si paprika dupa gust si daca este nevoie mai puneti putin suc de rosii(2-3 linguri).

Luam fiecare rosie in parte si presaram innauntrul lor putina sare,apoi le umplem cu compozitia obntinuta si le punem capacele la loc .

Asezam rosiile intr-o tava unsa cu ulei si punem in tava sucul de rosii ramas,o ceasca de apa,sare si oregano,apoi acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incins la 200° timp de 1ora si 30 de minute(eu va dau un timp aproximativ pt ca eu am controlat si cand orezul era fiert le-am scos).

In ultimele 15 minute luati folia jos si lasati sa se rumeneasca frumos.

Servim cu sosulet din tava si smanatana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute cu carne si orez" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gulii umplute cu carne de porc, pregatite la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de diaconta

Gulii umplute cu carne de porc, pregatite la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Se scobeste miezul guliilor pentru a face loc umpluturii. Pastrati miezul pentru ca îl vom folosi si pe acesta la sosul pentru gulii. Curatam ceapa si morcovii. Ceapa o tocam marunt,...

Citeste continuarea

Aperitive festive

Postat de Bucataras

Aperitive festive

Pachetele de primavara Mod de preparare: ·          Se da pe razatoare morcovul; ·...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 06.09.2012, 20:16
la 06.09.2012, 20:18
super arata!
la 06.09.2012, 20:18
Bune, bune
la 06.09.2012, 20:20
Numai când vezi smântâna aia cum se revarsă generos de sub capacul unde zace carnea mustind de ingrediente bine alese şi uiţi de orice datorie
la 06.09.2012, 20:30
super arata

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking