Rosii umplute cu carne tocata si orez

Postat de violeta30 in Porc
4 Sep 2015 | 3387 vizualizari
Rosii umplute cu carne tocata si orez

Ingrediente

  • 11 rosii potrivite
  • o cana de orez
  • 500 gr carne tocata din pulpa de porc
  • 3 cepe potrivite
  • 3 linguri de ulei
  • 1 ou
  • condimente pentru carne tocata
  • patrunjel
  • 2 lingurite baza pentru mancaruri
  • sare optional

Mod de preparare

Curatam ceapa si o tocam cubulete, iar apoi o calim in cele trei linguri de ulei.
Intre timp se spala orezul si se adauga peste ceapa calita cu putina apa.
Se adauga 2 lingurite de baza pentru mancaruri (delikat).
Rosiile se spala si taie capacelul, dupa care se scoate miezul cu o lingurita, avand grija sa nu rupem coaja.
Jumatate din miezul rosiilor se adauga peste amestecul de orez si se lasa sa scada pana se umfla bine orezul (sa fie al dente), apoi lasam la racit bine.
Amestecam carnea cu orezul si adaugam un ou, condimente si patrunjel (dupa gust). Daca mai este necesar mai adaugam sare.
Luam fiecare rosie si o umplem cu amestecul de carne si punem capacelul. Asezam bine intr-un vas de yena. Rasturnam si cealalta parte de miez de rosii (eu l-am fiert putin pana a scazut si s-a facut ca un sos) si putina apa, sa fie cam de un deget in vas. Ii punem capacul si introducem la cuptor pana se rumenesc.
Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute cu carne tocata si orez" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gulii umplute cu carne de porc, pregatite la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de diaconta

Gulii umplute cu carne de porc, pregatite la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Se scobeste miezul guliilor pentru a face loc umpluturii. Pastrati miezul pentru ca îl vom folosi si pe acesta la sosul pentru gulii. Curatam ceapa si morcovii. Ceapa o tocam marunt,...

Citeste continuarea

Aperitive festive

Postat de Bucataras

Aperitive festive

Pachetele de primavara Mod de preparare: ·          Se da pe razatoare morcovul; ·...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.09.2015, 16:26
Super bune
la 04.09.2015, 17:20

Despre ce baza este vorba ?
la 04.09.2015, 18:43
Mihaela eu folosesc aceeasi combinatie ca la sarmale
la 04.09.2015, 18:45
Pfff... am inteles altceva E vorba de delikat - e pus in paranteza la mod de preparare.
la 04.09.2015, 18:49

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking