Ingrediente
- 12 rosii sanatoase(adica mari).
- 300 gr sunca afumata de porc
- 400 gr cascaval ras.
- 10 ciupercute intregi pentru tocat(din conserva).
- 1 catel de usturoi.
- 1 legatura de patrunjel.
- 100 gr orez prefiert.
- sare,
- piper proaspat macinat,
- legume uscate(plafar)
- delikat de legume.
Mod de preparare
Se spala rosiile ,le taiem un capacel si le scobim cu o lingurita,scoatem miezul cu atentie sa nu le zdrobim.Separat dam cascavalul pe razatoare,tocam sunca afumata de porc in cubulete mici,taiem si ciupercile.
Amestecam intr-un castron:cascavalul,sunca,ciupercutele,patrunjelul tocat cat mai fin,delikat de legume,piper proaspat macinat,usturoiul pisat(doar 1 catel),100 gr orez prefiert,iar pulpa care am scos-o din rosii o tocam marunt cu zeama cu tot amestecam si apoi umplem rosiile.
Rosiile astfel umplute le punem intr-un vas de yena,picuram pe deasupra rosiilor cate putin ulei de masline extravirgin,punem capacelele la rosii,punem si capacul de la vasul yena(daca nu avem capac punem o folie de aluminiu) si bagam la cuptor pentru o ora.Uleiul de masline este optional,se poate si fara.
Aceasta reteta am luat-o din Carticica Practic.Este o reteta super-gustoasa,cascavalul afumat si sunca afumata,dau o savoare aparte rosiilor umplute.
Putem servi si un pahar de vin alb.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute cu sunca afumata,cascaval,ciuperci." nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (1)
|