Ingrediente
- 1 crap de 3kg.
- 1 punga malai grisat,1kg.
- 6-7 cepe rosii,pentru tocat.
- 1 cutie rosii in bulion.
- 2 sau 3 linguri de ulei de masline cu lamaie.
- 1 ceasca de vin alb demisec.
- 1 capatana de usturoi pentru mujdei.
- condimente:piper rosu, piper negru proaspat macinat, menta uscata, tarhon uscat, coriandru, provance, foi de dafin.
Mod de preparare
Se curata crapul de solzi, se taie in felii si se aseaza intr-o tava de yena.
Taiem ceapa solzisori si o punem peste peste, apoi adaugam si 2 linguri de ulei de masline extravirgin cu lamaie. Potrivim de sare, piper si ce condimente dorim sa punem si la urma adaugam si 2 foi mici de dafin si o ceasca de vin alb. Peste toata aceasta compozitie, venim cu o folie de aluminiu si bagam tava la cuptor pentru 35-40 minute, pana se inmoaie ceapa.
Se aseamana cu o plachie. Este o mancare foarte buna, care merge servita cu mamaliguta si mujdei, alaturi de un pahar de vin alb demisec.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crap cu mamaliguta si ciupercute umplute." nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|