Ingrediente
- 1 crap cca 2 kg
- 250 ml vin alb
- 2 kg sare grunjoasa
- condimente pentru peste
- 3-4 rosii potrivite
- 1 ardei gras mare
- catei de usturoi
Mod de preparare
Mai intai am ''inecat ''pestele ca sa moara,sa nu-l sinucid eu......tot a mai miscat nitel cand am bagat cutitul.......Crapul nu se curata de solzi,se scot branhiiile si intestinele,in asa fel incat sa nu crestam burta.Dupa ce l-am curatat de intestine,am scos osul care amaraste,daca ramane acolo,am spalat bine pestele si l-am lasat la scurs.Am taiat rosiile ,ardeiul si usturoiul si le-am amestecat cu condimente de peste,apoi am umplut pestele cu ele. Separat am pus sarea intr-un bol,am adaugat vinul si am amestecat bine.Intr-o tava am pus hartie de copt,am intins jumatate de sare,apoi am asezat crapul si cu restul de sare am imbracat bine crapul.Am lasat tava in camara,pana a doua zi.Am incalzit cuptorul,am bagat tava la cuptor si la foc mediu am copt pestele,cca 1 ora si 20-30 min.....Am scos tava si cu un ciocan am spart crusta de sare,am scos pestele din tava,l-am asezat pe platou si l-am servit...delicios si toata lumea e in viata....
Daca ti-a placut reteta noastra "Crap la cuptor in crusta de sare" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|