Crap de Dunare la cuptor

Postat de Sim0naWorld in Crap / Caras
17 Ian 2013 | 14766 vizualizari
Crap de Dunare la cuptor

Din nou ma dau mare cu o reteta pe care n-am facut-o singura.. Sau mai bine spus am fost doar "mana de lucru". Pestele asta l-am avut pe masa de Revelion, iar idee de pregatire ii apartine intru totul barbatului meu! Am mai comentat eu pe colo - pe colo, dar n-a fost chip! Asa ca.. eu am ramas la curatat, spalat, tocat legumele si adusul de condimente "la nas", iar el cu dirijatu`! Dar, pana la urma a iesit o bunatate!!!! Calitatea pozelor nu-i extraordinara, ptr ca nu ma gandeam c-o sa fac postare, dar se pare ca m-am inselat :) Vor mai urma cateva retete pregatite de el... ca doar v-am zis ca in ultimul timp nu-mi e aminte de bucatarit :)))

Ingrediente

  • 1 crap de cca 1,5 kg
  • sare
  • piper alb
  • delikat
  • boia dulce
  • Umplutura:
  • 1 ceapa medie
  • 50 g unt
  • ½ morcov mic
  • 1 lingura otet de trandafir
  • 4 linguri ulei masline
  • patrunjel verde
  • 1 lingurita pasta ardei iute
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • Garnitura:
  • 2 cepe
  • 2 morcovi mari
  • 5 cartofi
  • 1 pastarnac
  • ½ telina
  • ulei de masline

Mod de preparare

Pestele l-am curatat si spalat foarte bine, apoi l-am sters cu servete de hartie. Am facut un amestec de condimente, din: sare, piper alb, delikat si boia dulce, cu care am „uns” pestele si pe interior si pe exterior. L-am lasat cca 4-5 ore la frigider.

Intr-o tava am pus legume cutarata, spalate si taiate in bucati potrivite, dupa cum urmeaza: 2 cepe, 2 morcovi marisori, 5 cartofi marisori, 1 pastarnac, o jumatate de telina, pe care le-am condimentat cu sare si piper, apoi le-am stropit cu putin ulei de masline si o cescuta de apa.

Dupa timpul acesta am scos pestele, l-am spalat bine in mai multe ape, apoi l-am pus in tava deasupra legumelor.

Am pregatit umplutura din: 50 g unt moale, o ceapa medie tocata marunt, o jumatate de morcov dat prin razatoarea mica, 1 lingurita de otet de trandafiri (sau alt tip de otet, doar sa fie putin mai parfumat), 4 linguri de ulei de masline, o mana de patrunjel tocat, 1 lingurita pasta de ardei iute si sucul de la o jumatate de lamaie. Cu aceasta pasta am umplut interiorul pestelui.

Am dat tava la cuptor, la foc mic, pentru cca 1 ora jumatate, intorcand o singura data pestele.

O bunatate a iesit!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap de Dunare la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Crap de Dunare la cuptor

Postat de Constelatialeu

Crap de Dunare la cuptor

Am curatat pestele de solzi, i-am scos intestinele, l-am taiat rondele si l-am spalat bine, apoi l-am lasat sa se scurga de apa. Am tregatit un sos din mustar, ulei, zeama de lamaie, sare si...

Citeste continuarea

Crap la cuptor cu creveti

Postat de MVMih

Crap la cuptor cu creveti

Se spala bucatile de peste si se zvanta...la fel si crevetii. Punem pestele intr-un vas termorezistent, peste care adaugam usturoiul verde taiat in bucatele medii, firul de ceapa verde intreg,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2013, 20:23
vreauuuuuuuuuuuu
la 17.01.2013, 20:23
fa-i, ma', cont aici )
la 17.01.2013, 20:25
bun bun
la 17.01.2013, 20:25
imi aduci aminte de casa cu reteta asta
la 17.01.2013, 20:26
E cel mai bun crap...grozav Simo!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking