Ingrediente
- 4 bucati de crap
- 3-4 cartofi
- 1 pahar cu vin rose
- 3-4 feliute de lamaie
- zeama lamaie
- 3-4 fire de usturoi verde
- ulei de masline
- foi de dafin
- boabe de piper
- oregano
- boia dulce
- patrunjel verde
Mod de preparare
Bucatile de peste se spala si apoi se usuca cu ajutorul unui prosop absorbant.Facem un amestec din ulei de masline,vin,zeama de lamaie,oregano,boabe de piper, sare , piper macinat si boia cu care ungem bine fiecare bucata de peste in parte.Asezam bucatile de peste intr-o tava iar sosul care a ramas il turnam in tava peste peste.Lasam la rece circa 1 ora timp in care curatam cartofii, ii spalam si ii taiem felii mai groase.Ii punem intr-un vas , ii stropim cu putin ulei de masline si presaram pe ei oregano , boia, sare, piper.Amestecam bine.
Dupa ce pestele a stat la rece scoatem tava din frigider , intercalam cartofii printre bucatile de peste , adaugam cateva felii de lamaie,usturoiul verde rupt in bucati mai mari, cateva frunze de dafin dupa care acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor.Cu circa 10-15 min. inainte de a fi gata scoatem tava din cuptor indepartam folia de aluminiu si stropim totul cu sosul din tava.Daca mai este nevoie mai putem adauga putina apa..Lasam sa se rumeneasca bine .
Servim cald cate o bucata de peste , cativa cartofi, asezonat totul cu patrunjel verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crap la cuptor in sos de vin pe pat de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (54)
|