Crap cu legume, la cuptor

Postat de Ina in Crap / Caras
17 Apr 2011 | 22669 vizualizari
Crap cu legume, la cuptor

De ziua mea, pentru voi, dragi bucatarasi >:D

Ingrediente

  • 1 crap marisor ( al meu a avut cca. 7 kg :D )
  • 2 linguri sos soia
  • 2 linguri sos Worcester
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1 varf de cutit de ghimbir macinat
  • 6-7  catei usturoi
  • sare
  • piper 
  • boia
  • 2 morcovi mari
  • 1 kg cartofi
  • 400 g. legume congelate ( mazare, fasole pastai , conopida si morcov )
  • 1 lamaie
  • 2 rosii ( eu am pus bucati de rosii in bulion )

Mod de preparare

Curatam pestele de solzi , scoatem matele si branhiile, apoi  il portionam rondele.  

Spalam  bine fiecare medalion , iar daca bucatile sunt prea mari le sectionam pe jumatate. Ungem fiecare bucata de peste  cu jumatate din sosul format din ulei , sos de soia , sos Worcester, ghimbir , otet balsamic , piper , zeama de lamiae / helas si  boia .

Pestele se aseaza  central, intr-o tava  pe hartie de copt , lateralele completandu-le cu felii  de cartofi  si legume congelate ( daca ai proaspete, cu atat mai bine).

Presaram sare si stropim cu ulei , dupa care decoram totul cu felii de usturoi, de  lamaie si  de rosii.  Acoperim  tava cu folie  de aluminiu  si dam  la cuptor  cca. 30 minute la foc potrivit, dupa care  indepartam  folia , stropim  pestele  cu restul de sos  si bagam iar la cuptor  15 minute, pana se rumeneste.

Bucatarasi, poftiti la masa!!!!! >:D<

P.S.    Multumesc pentru idee, mihaelar63!  :-*

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap cu legume, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Retete similare

Crap pe pat de legume, la cuptor

Postat de oanapl

Crap pe pat de legume, la cuptor

Se tapetează tava cu hârtie de copt. Se spală legumele, se curăță, se taie felii și se pun în tavă. Se spală peștele și se usucă cu șervețele de bucătărie. Se unge cu...

Citeste continuarea

Crap la cuptor pe pat de cartofi

Postat de katty

Crap la cuptor pe pat de cartofi

Spalam pestele, il scurgem si il presaram cu sare. Il lasam deoparte 10 minute. Curatam cartofii si ii taiem rondele. Intr-o tava punem 1 lingura de ulei si asezam rondelele de cartofi pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.04.2011, 22:23
ina multumesc eu mam asezat la masa la multi ani
la 17.04.2011, 22:25
Te primesc cu drag! Multumesc frumos de urari!
la 17.04.2011, 22:32
La multi ani Super arata, cred ca a fost tare bun, mmmmm
la 17.04.2011, 22:37
a fost excelent, ca n-a avut nici oase multe
la 17.04.2011, 22:37
Mirela

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking