Crap la cuptor in sos de vin pe pat de cartofi

Postat de medioto59 in Crap / Caras
31 Mai 2011 | 9230 vizualizari
Crap la cuptor in sos de vin pe pat de cartofi

Ingrediente

  • 4 bucati  de crap
  • 3-4 cartofi
  • 1 pahar cu vin rose
  • 3-4 feliute de lamaie
  • zeama  lamaie
  • 3-4 fire de usturoi verde
  • ulei de masline
  • foi de dafin
  • boabe de piper
  • oregano
  • boia dulce
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Bucatile de peste se spala si apoi se usuca cu ajutorul unui prosop absorbant.Facem un amestec din ulei de masline,vin,zeama de lamaie,oregano,boabe de piper, sare , piper macinat si  boia cu care ungem bine fiecare bucata de peste in parte.Asezam bucatile de peste intr-o tava iar sosul care a ramas il turnam in tava peste peste.Lasam la rece circa 1 ora timp in care curatam cartofii, ii spalam si  ii taiem felii mai groase.Ii punem intr-un vas , ii stropim cu putin ulei de masline si presaram pe ei oregano , boia, sare, piper.Amestecam bine.

Dupa ce pestele a stat la rece scoatem tava din frigider , intercalam cartofii printre bucatile de peste , adaugam cateva felii de lamaie,usturoiul verde rupt in bucati mai mari, cateva frunze de dafin  dupa care acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor.Cu circa 10-15 min. inainte de a fi gata scoatem tava din cuptor  indepartam folia de aluminiu si stropim totul cu sosul din tava.Daca mai este nevoie mai putem adauga putina apa..Lasam sa se rumeneasca bine .

Servim cald  cate o bucata de peste , cativa cartofi, asezonat totul cu patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap la cuptor in sos de vin pe pat de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (54)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Crap prajit cu mamaliga si usturoi verde

Postat de Constelatialeu

Crap prajit cu mamaliga si usturoi verde

Mai intai asteptam sa crape crapul,ca era viu si misca. N-a murit pana am ajuns acasa, asa ca am fost nevoita sa fiu kilaroasa si i-am dat una-n capatana. L-am curatat de solzi, l-am spintecat...

Citeste continuarea

Salata de icre de crap

Postat de mirela0911

Salata de icre de crap

Mai intai se fierbe grisul in cele 4 lg cu apa. Dupa ce s-a ingrosat bine, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca bine. Intr-un bol se pun icrele si se toarna putin ulei. Se mixeaza usor,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.05.2011, 16:15
portia e a mea
la 31.05.2011, 16:21
bine Sufletista pentru ca ai fost prima primesti cea mai mare portie ...............
la 31.05.2011, 16:36
bun bun
la 31.05.2011, 16:48
Cum sa nu-i placa Motanului peste?
la 31.05.2011, 17:09

Vezi toate comentariile (54)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking